ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τώρα και τρισδιάστατη εκτύπωση τροφών χωρίς να αλλάζει η γεύση

Σε τρισδιάστατη εκτυπωση τροφών προχωρά μία εταιρεία στη Γερμανία, προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα ασθενών που δυσκολεύονται με την κατάποση τροφών.

Τώρα και τρισδιάστατη εκτύπωση τροφών χωρίς να αλλάζει η γεύση

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί έρευνα για την περαιτέρω ανάτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε ιδρύματα όπου ζουν ασθενείς που δυσκολεύονται στη μάσηση και την κατάποση, είτε είναι παιδιά είτε είναι ηλικιωμένοι.

Η εταιρεία Biozzon υποστηρίζει ότι με τη μέθοδο της εκτύπωσης των τροφών δεν χάνεται η γεύση, ενώ τα τρόφιμα είναι περισσότερα ελκυστικά σε σχέση με τις πολτοποιημένες τροφές.

Η εταιρεία «μαγειρεύει» 6 βασικές μαλακές τροφές: Κοτόπουλο, χοιρινό, πατάτες, ζυμαρικά, κουνουπίδι και αρακάς. Το φαγητό μαγειρεύεται, πολτοποιείται και αναμειγνύεται με τον μυστικό παράγοντα της εταιρείας που δίνει υφή και τυπώνεται σε οικεία σχήματα.

Οι δημιουργοί των τρισδιάστατων τροφών αναφέρουν ότι η γεύση δεν αλλάζει καθόλου, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς θεωρούν ότι είναι και ελκυστικά.