ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαναστατική συσκευή βοηθάει τους τυφλούς να περιηγούνται με ασφάλεια

Το κλασικό, αναπτυσσόμενο λευκό μπαστούνι που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον οι άνθρωποι με τύφλωση, προκειμένου να μετακινούνται με ασφάλεια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά ο τρόπος χρήσης του περιορίζεται μόνο στα εμπόδια που έχουν σχετικά μικρό ύψος.

Επαναστατική συσκευή βοηθάει τους τυφλούς να περιηγούνται με ασφάλεια

Τώρα, η εταιρεία Assis Tech από το Νέο Δελχί έρχεται να βγάλει στην αγορά μια νέα προσθετική συσκευή για το μπαστούνι για τους τυφλούς, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία του σόναρ για να βοηθάει τον χρήστη να περιηγείται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η νέα συσκευή ονομάζεται SmartCane και λειτουργεί ως εξής: Ειδικοί αισθητήρες μεταδίδουν και λαμβάνουν υπερηχητικά κύματα, δηλαδή εκείνα τα ηχητικά κύματα που ξεπερνούν τη συχνότητα που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αυτί. Όταν ένα εμπόδιο μπλοκάρει τη διαδρομή αυτών των κυμάτων, τότε τα κύματα "αναπηδούν" σε αυτό, επιστρέφουν πίσω στην συσκευή και ανιχνεύονται από τον αισθητήρα. Τότε η συσκευή παράγει δονήσεις για να υποδείξει στον χρήστη του SmartCane την παρουσία του εμποδίου.

Η συσκευή εφαρμόζεται επάνω στο μπαστούνι και τροφοδοτείται με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες παρόμοιες με αυτές σε ένα κινητό τηλέφωνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι το SmartCane είναι ελαφρύ (συνολικό βάρος 132 γραμμάρια) και έτσι δεν εμποδίζει τις κινήσεις που κάνει ο χρήστης με το μπαστούνι.

Διαβάστε επίσης:

Το "έξυπνο" ποτήρι που ξέρει τι και πόσο ήπιατε χτες βράδυ! (video)

Βρείτε το ποσοστό λίπους στο σώμα σας με ένα "κλικ" (online test)

Πώς θα κάνετε τις συναντήσεις εργασίας στο γραφείο πιο παραγωγικές

Δείτε πόσες θερμίδες έχει η πίτσα που παραγγέλνετε (πίνακας)