ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με πόσες ώρες ορθοστασία ισοδυναμούν 10 μαραθώνιοι...

Θέλετε να μπορείτε να καμαρώνετε ότι «συμμετείχατε» σε δέκα μαραθωνίους δρόμους τον χρόνο, χωρίς όμως να τρέξετε στην πραγματικότητα;

Με πόσες ώρες ορθοστασία ισοδυναμούν 10 μαραθώνιοι...

Ο δρ Μάικ Λούσμορ, επικεφαλής αθλητίατρος στο Ίδρυμα Αθλητικής Γυμναστικής & Υγείας (ISEH) του University College του Λονδίνου, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, η ορθοστασία επί τρεις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, ισοδυναμεί με το να τρέξει κανείς σε δέκα μαραθωνίους δρόμους τον χρόνο, ως προς τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.

Όπως εξηγεί, οι οδηγίες για βελτίωση της φυσικής κατάστασης δεν είναι πρακτικές, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούνται.

Λύση σε αυτό, δίνει ο καθηγητής Λούσμορ, που συμβουλεύει να πραγματοποιούμε όσο περισσότερες κοπιώδεις δουλειές μέσα στην ημέρα, που, όμως, προϋποθέτουν ορθοστασία.

«Όταν στεκόμαστε όρθιοι χρησιμοποιούμε όλους τους μικρούς μυς των ποδιών και του κορμού για να διατηρήσουμε ίσιο το σώμα μας. Αν λοιπόν καταφέρουμε να είμαστε τρεις ώρες την ημέρα όρθιοι, πέντε μέρες την εβδομάδα, θα έχουμε πετύχει την εκγύμναση που χαρίζει η συμμετοχή σε 10 μαραθωνίους δρόμους τον χρόνο», εξηγεί.

Μάλιστα, σπεύδει να διευκρινίσει ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι γυμναστική είναι μόνο το τρέξιμο ή το γυμναστήριο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Και η παραμικρή κινητική δραστηριότητας ωφελεί την υγεία, ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και καρκίνου, μειώνει τη χοληστερόλη και χαμηλώνει το σωματικό βάρος».