ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των δύο παιδιών και του πατέρα τους, μετά την έκρηξη στο Ζευγολατιό

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών και του πατέρα τους που νοσηλεύονται με εκτεταμένα εσωτερικά και εξωτερικά εγκαύματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και το ΚΑΤ, αντίστοιχα, μετά την έκρηξη στο Ζευγολατιό Κονρινθίας.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των δύο παιδιών και του πατέρα τους, μετά την έκρηξη στο Ζευγολατιό

Τα δύο αδελφάκια έχουν μεταφερθεί από χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία με σοβαρότατα εγκαύματα, καθώς το αγοράκι φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματός του και το κοριτσάκι φέρει εγκαύματα στο 55% της επιφάνειας του σώματος.

Σε ακόμα πιο σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ ο 38χρονος πατέρας τους με εκτεταμένα εγκαύματα (90%), ενώ ο 35χρονος θείος των παιδιών που τραυματίστηκε στην έκρηξη, είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου με εισπνεόμενο έγκαυμα και εξωτερικά εγκαύματα (20%).

Όπως δήλωσε στο onmed.gr ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου, και οι 4 τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω των εγκαυμάτων που έχουν υποστεί.

«Η πρώτη μας αγωνία, λέει ο κ. Π. Ευσταθίου, ήταν αν θα βρεθούν εγκαίρως κενά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου στα νοσοκομεία, όπου πολλές ΜΕΘ στα αστικά κέντρα κλείνουν για απολύμανση. Ευτυχώς, μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τις κινητές μονάδες, μεταφέρθηκαν και οι 4 εγκαυματίες γρήγορα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».