ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο ξαφνικός θάνατος και η μάχη με την κατάθλιψη

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του πολυαγαπημένου Αμερικανού ηθοποιού κάνει το γύρο του κόσμου, με τα περισσότερα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο ξαφνικός θάνατος και η μάχη με την κατάθλιψη

Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού, Μάρα Μπάξμπαουμ, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς νοσηλεύτηκε σε κλινική αποτοξίνωσης φέτος το καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλκοολισμού του.

«Σήμερα το πρωί έχασα το σύζυγο μου αλλά και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες και τους πιο όμορφους ανθρώπους», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η σύζυγος του ηθοποιού Σούζαν Σνάιντερ.

Σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή, ο 63χρονος ηθοποιός πέθανε από ασφυξία.

Η εκπρόσωπός του δήλωσε στο CNN πως τον τελευταίο καιρό ο Γουίλιαμς έδινε μάχη με την κατάθλιψη. Αν και η ίδια δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τα αίτια της κατάθλιψης, τα στατιστικά δείχνουν ότι περίπου το 30% των ασθενών που αντιμετωπίζουν βαριάς μορφής κατάθλιψη αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα αλκοολισμού. Ο Γουίλιαμς είχε παραδεχθεί πως έχει κάνει στο παρελθόν κατάχρηση αλκοόλ και κοκαΐνης.

Το σχετικό δημοσίευμα του ΤΙΜΕ αναφέρει πως ο ηθοποιός απείχε από τις καταχρήσεις εδώ και 20 περίπου χρόνια, έπειτα από τη γέννηση του πρώτου του γιου. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στη Guardian, ο Γουίλιαμς παραδέχθηκε όμως ότι το 2003 στράφηκε και πάλι στο αλκοόλ. Τρία χρόνια μετά, η οικογένειά του τον παρέπεμψε σε κλινική αποτοξίνωσης.

Τα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο αλκοολισμός και η κατάθλιψη αλληλοτροφοδοτούνται και οδηγούν το άτομο σε ένα καταστροφικό φαύλο κύκλο. Τα άτομα με κατάθλιψη είναι πιο επιρρεπή στον αλκοολισμό και ταυτόχρονα όσοι υποκύπτουν στον αλκοολισμό είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Διαβάστε επίσης:

Διάσημα πρόσωπα που πάσχουν από ψυχική νόσο
Διάσημες κυρίες που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές
Οι celebrities με το... κόκκινο πρόσωπο