ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη «εγχείρηση αλλαγής φύλου» έγινε το 18ο αιώνα

Στη Βιβλιοθήκη Σπάνιων Βιβλίων του Πανεπιστημίου του Κάνσας ανακαλύφθηκαν τα τεκμήρια για αυτό που πιστεύεται πως αποτέλεσε μία από τις πρώτες επεμβάσεις αλλαγής φύλου στην Ιστορία. Τα έγγραφα χρονολογούνται στο 18ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1787.

Η πρώτη «εγχείρηση αλλαγής φύλου» έγινε το 18ο αιώνα

«Το περιστατικό ενός αγοριού που το είχαν περάσει για κορίτσι» είναι ο τίτλος που έδωσε στο ολιγοσέλιδο βιβλιαράκι ο χειρουργός Τόμας Μπραντ. Οι γονείς ενός επτάχρονου κοριτσιού -που στην πραγματικότητα δεν ήταν κορίτσι- ζήτησαν τη βοήθεια του γιατρού, καθώς το παιδί αντιμετώπιζε ισχυρούς πόνους στη βουβωνική χώρα.

Κατά την εξέταση, ο Μπραντ παρατήρησε «ανωμαλίες» στα γεννητικά όργανα του παιδιού. Αυτό που αρχικά πίστεψε πως ήταν ο αδιάτρητος παρθενικός υμένας των γυναικείων γεννητικών οργάνων αποδείχθηκε τελικά πως ήταν το όσχεο, το οποίο ήταν χωρισμένο στα δύο από το ινώδες διάφραγμα.

Χρειάστηκε μια διαμήκης τομή κοντά στο ηβικό οστό ώστε να απελευθερωθεί το πέος. Το όνομα του αγοριού δεν αναφέρεται στα σχετικά τεκμήρια, όμως ο γιατρός σημειώνει πως η επέμβαση πήγε εξαιρετικά καλά και πως το παιδί συνέχισε φυσιολογικά τη ζωή του ως αγόρι.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η επέμβαση δεν περιγράφεται ακριβώς ως αλλαγή φύλου. Ο γιατρός σημειώνει πως η επέμβαση ήταν απαραίτητη ώστε το παιδί να αποκτήσει το «σωστό φύλο».

Μελέτη για το προσφάτως ανακαλυφθέν τεκμήριο δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Sexualities.

Διαβάστε επίσης:

Από γυναίκα άνδρας: Πώς λειτουργεί το καινούριο πέος

Δίνουν φάρμακα σε εννιάχρονα για να τους αλλάξουν φύλο