ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ινδία: Ποντικοφάρμακο σε αντιβιοτικά κόστισε τη ζωή 15 γυναικών

Μια χημική ουσία που συνήθως χρησιμοποιείται στα ποντικοφάρμακα φαίνεται πως περιείχαν τα αντιβιοτικά χάπια που έλαβαν 15 γυναίκες σε κλινική στείρωσης της ανατολικής Ινδίας, σύμφωνα με αξιωματούχους του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.

Ινδία: Ποντικοφάρμακο σε αντιβιοτικά κόστισε τη ζωή 15 γυναικών

Οι πρώτες αναλύσεις των αντιβιοτικών χαπιών που έλαβαν οι γυναίκες μετά από επέμβαση στείρωσης έδειξαν ότι περιείχαν φωσφίδιο του ψευδαργύρου. Οι έλεγχοι έγιναν αφού οι αρχές ενημερώθηκαν ότι η ουσία αυτή βρέθηκε σε τοπική φαρμακοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τους θανάτους των γυναικών.

Επιπλέον δείγματα έχουν σταλεί σε εργαστήρια στο Δελχί και την Καλκούτα ώστε να επαληθευτεί εάν όντως τα χάπια ήταν μολυσμένα. Οι πρώτες εξετάσεις υποδεικνύουν ότι οι 15 άτυχες γυναίκες έπαθαν δηλητηρίαση από φωσφίδιο του ψευδαργύρου.

Πολλοί άνθρωποι προσήλθαν σε νοσοκομεία της περιοχής την Πέμπτη και την Παρασκευή και παραπονέθηκαν για έντονους εμετούς, ζαλάδες και πρήξιμο. Οι ασθενείς αυτοί δεν είχαν νοσηλευτεί στην κλινική στείρωσης, όπως διευκρίνισαν ένας γιατρός και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Οι αρχές του κρατιδίου ανακοίνωσαν ότι έχουν κατασχέσει εκατομμύρια χάπια παραγωγής της εν λόγω εταιρείας. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτης της εταιρείας καθώς και τον γιο του.