ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Viral καμπάνια στο Facebook ως υποστήριξη σε 16χρονο με καρκίνο

Περισσότερες από 500.000 φωτογραφίες σκύλων συγκεντρώθηκαν σε μία και μόνο σελίδα του Facebook για χάρη του 16χρονου Anthony Lyons από την Αριζόνα.

Viral καμπάνια στο Facebook ως υποστήριξη σε 16χρονο με καρκίνο

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έσπευσαν να μοιραστούν μέσω του κοινωνικού δικτύου φωτογραφίες από τα αγαπημένα τους τετράποδα ώστε ο έφηβος να χαμογελάσει και πάλι.

Ο Anthony έχει τρεις σκύλους, όμως οι γιατροί δεν του επιτρέπουν να τους δει και να τους αγκαλιάσει για όσο κάνει χημειοθεραπεία ώστε να αντιμετωπίσει τη λεμφοβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει.

Η διάγνωση έγινε τον περασμένο Ιούλιο. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι, καθώς με την κατάλληλη φροντίδα ο Anthony θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη νόσο.

Μία φορά το μήνα, ο 16χρονος επισκέπτεται το Νοσοκομείο Παίδων του Φοίνιξ για να λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της USA Today, ο ίδιος δηλώνει πως η διάθεσή του καλυτερεύει μόνο όταν τον επισκέπτονται τα εκπαιδευμένα σκυλιά-θεραπευτές του νοσοκομείου.

«Μόνο τα σκυλιά με κάνουν να χαμογελάω, είναι πάντα τόσο χαρούμενα. Μπαίνουν στο δωμάτιο και είναι ήδη χαρούμενα, θέλουν απλώς να σε δουν», δηλώνει ο Anthony.

Όμως ο 16χρονος δεν έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται τους τετράποδους επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Έτσι, ένας οικογενειακός φίλος ξεκίνησε την καμπάνια Photo Doggies for Anthony στο Facebook, ώστε ο Anthony να μπορεί να βλέπει φωτογραφίες σκύλων οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Αυστραλία ως το Ντουμπάι, ποστάρουν φωτογραφίες των σκύλων τους, μαζί με το όνομα και την πόλη στην οποία μένουν, για να δώσουν χαρά στον Anthony.

Αρχικά η καμπάνια περιελάμβανε μόνο φωτογραφίες σκύλων, όμως στη συνέχεια προσέλκυσε και άλλους ζωόφιλους κι έτσι πλέον φιλοξενούνται στη σελίδα και κατοικίδια γουρουνάκια, ερπετά κ.α.

Μαζί με τις φωτογραφίες, οι χρήστες φυσικά μοιράζουν ευχές και θετικές σκέψεις για τον Anthony.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 λόγοι που ο σκύλος κάνει τη ζωή μας καλύτερη
Έχετε στρες; Κάντε... γατοθεραπεία! (βίντεο)
Βρέθηκε μόσχευμα για τρίχρονο κοριτσάκι μέσω Facebook (βίντεο)