ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Επιδημία" του HIV στην Ιντιάνα των ΗΠΑ

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ η είδηση ότι στην επαρχία Scott County της πολιτείας της Ιντιάνα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 72 επιβεβαιωμένα περιστατικά ανθρώπων που μολύνθηκαν προσφάτως με τον ιό HIV που οδηγεί στο AIDS.

"Επιδημία" του HIV στην Ιντιάνα των ΗΠΑ

Οι επικεφαλής αξιωματούχοι Υγείας της περιοχής, ζήτησαν επισήμως από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να στείλει ειδικούς ερευνητές για να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η "επιδημία" του HIV οφείλεται στην κοινή χρήση συριγγών από άτομα με εξάρτηση σε ουσίες τις οποίες παίρνουν ενδοφλεβίως.

Ο κυβερνήτης της Ιντιάνα ανέστειλε εκτάκτως την ισχύ ενός νόμου και επέτρεψε για τις επόμενες 30 ημέρες να τεθεί σε εφαρμογή ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής συριγγών μέσα από τις κρατικές υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει σε αυτά τα κέντρα και να ανταλλάξει τις χρησιμοποιημένες σύριγγες που έχει στην κατοχή του με καινούργιες. Σκοπός αυτού του έκτακτου μέτρου είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού HIV.