ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγκυος ρούφηξε το δηλητήριο από το πόδι του 4χρονου γιου της (εικόνες - βίντεο)

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια που διένυε τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της προσπάθησε να σώσει το γιο της έπειτα από το επικίνδυνο δάγκωμα κροταλία, ρουφώντας το δηλητήριο από το πόδι του.

Έγκυος ρούφηξε το δηλητήριο από το πόδι του 4χρονου γιου της (εικόνες - βίντεο)

Ο γιος της Ζακλίν Καραμάτσα, Βίνι, πάτησε κατά λάθος το μωρό κροταλία ενώ οι δυο τους βρίσκονταν στο δρόμο για το σπίτι τους έπειτα από πεζοπορία.

snake

Στην αρχή η γυναίκα δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί. Όταν όμως έβγαλε τα παπούτσια του παιδιού, εντόπισε στο ένα του πόδι δύο μικρά τραύματα.

snake bite
fe64c3a1479713ee1154d4037e20fc13 L

Η μητέρα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KTXL πως το μητρικό της ένστικτο την ώθησε να αναλάβει δράση και να κάνει το μόνο που ήξερε πως βοηθά σε μια τέτοια περίσταση, δηλαδή να προσπαθήσει να ρουφήξει το δηλητήριο.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η τακτική αυτή δεν πρέπει να εφαρμόζεται ποτέ, πόσω μάλλον από μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Οι πρώτες βοήθειες που πρέπει να παρασχεθούν σε έναν τραυματία σε περίπτωση επίθεσης από φίδι είναι ο καλός καθαρισμός της πληγής και η διατήρηση του τραυματισμένου μέλους σε χαμηλό επίπεδο, ώστε να μην παλινδρομεί πολύ αίμα προς την καρδιά.

Η Ζακλίν μετέφερε αμέσως το γιο της στο κοντινότερο νοσοκομείο και ευτυχώς διαπιστώθηκε πως δεν είχε μολυνθεί ο οργανισμός της αλλά ούτε και ο αγέννητος γιος της από το δηλητήριο. Ο Βίνι είναι επίσης καλά και αναρρώνει από το τραύμα του.

Διαβάστε επίσης:

Πνιγμός από φαγητό – Πρώτες βοήθειες (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)
Πνιγμός από φαγητό – Πρώτες βοήθειες σε βρέφη (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)