ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλεγχος στα οικονομικά του «Παστέρ»

Παραγγελία για δημοσιονομικό έλεγχο στο Ινστιτούτο «Παστέρ» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έχει αποστείλει προς την Επιτροπή Δημοσιονομικών Ελέγχων ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης.

Έλεγχος στα οικονομικά του «Παστέρ»

Οι καταγγελίες προσωπικού και διοίκησης για κακοδιαχείριση, η απώλεια ερευνητικών προγραμμάτων και ο διαχειριστικός έλεγχος που έχει ήδη προκληθεί από το συναρμόδιο υπουργείο Υγείας, οδήγησαν στην απόφαση διερεύνησης όλων των ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση και την ανάπτυξη του «Παστέρ».

Η κατάσταση είναι έκρυθμη καιρό τώρα, επιδεινώθηκε όμως μετά και την επίσκεψη του προέδρου του γαλλικού ινστιτούτου «Παστέρ», ο οποίος σε συνάντησή του με τον υπουργό, διατύπωσε σαφώς τη θέση του για διερεύνηση και διαλεύκανση όλων όσων συνδέονται είτε με φήμες είτε με καταγγελίες για μια κατάσταση που εμφανίζεται χρονίζουσα και αναπόφευκτα σχετίζεται με το πλέγμα σχέσεων και λειτουργίας που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της 12ετούς θητείας της παρούσας διοίκησης.

Ο σύλλογος εργαζομένων έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, καταγγέλλοντας τον γενικό διευθυντή για έλλειψη συνεργασίας και απραξία. Την ίδια στιγμή όλες οι πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τα ερευνητικά προγράμματα που χάνονται, όπως τα τρία τελευταία που έχασαν την επιλεξιμότητά τους για λόγους που συνδέονται με προμήθειες.

Διαβάστε επίσης:

Τα δραματικά οικονομικά του ΕΣΥ, τα ταμειακά αποθεματικά και οι απειλές της ΠΟΕΔΗΝ