ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ.Ε.Φ.Ι: Επιστημονική ημερίδα για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ), διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00, στον Πολυχώρο IANOS, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Κ.Ε.Φ.Ι: Επιστημονική ημερίδα για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία

Σήμερα, η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, χάρη σε πρωτοπόρες θεραπείες με ειδικούς αναστολείς, δεν είναι πλέον μια ανίατη και θανατηφόρα νόσος.

Το 90% των ασθενών επιβιώνει και απολαμβάνει καλή ποιότητα ζωής. Το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον στη νόσο αυτή είναι να μπορέσουν οι ασθενείς, μετά από κάποια χρόνια καθημερινής αγωγής με ειδικά φάρμακα, να διακόψουν τη θεραπεία τους, χωρίς να επανεμφανισθεί η νόσος.

Η πρώτη θεματική ενότητα της Επιστημονικής Ημερίδας θα ξεκινήσει με τις κ.κ. Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρο Διασωματειακής Επιτροπής για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με καρκίνο (ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ.), Αντιπρόεδρο ECPC και Jana Pelouchova, ECPC Secretary, co-founder of the CML Advocates Network, President of the Leukaemia Patient Advocates Foundation.

Στη δεύτερη ενότητα θα συνεχίσουν οι κ.κ. Γεράσιμος Α. Πάγκαλης, Καθηγητής Αιματολογίας και Έφη Χριστοδήμου, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Η τρίτη θεματική ενότητα θα αφορά σε Βιωματικά ασθενών με παρουσία των κ.κ. Παναγιώτας Καραμπάτου, Επαμεινώνδα Λέκκα, Μαριάνθης Βαφειάδου & Αθανασίας Σαμαρά και θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις του κοινού.