ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία το 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στο πανεπιστήμιο Πατρών

Τους διακεκριμένους ομιλητές, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και όλους τους συμμετέχοντες του 16ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας, ευχαριστεί ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Καθηγητής Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών Γιάννης Ματσούκας.

Με επιτυχία το 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στο πανεπιστήμιο Πατρών

Το Συνέδριο, όπως αναφέρει ο καθηγητής, είχε μεγάλη επιτυχία με κεντρικούς ομιλητές του και τιμώμενα πρόσωπα, τον Καθηγητή Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Calgary του Καναδά, Graham Moore, και τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Κόλλια. Η συμβολή τους στην πρόοδο της βιοϊατρικής και φαρμακευτικής έρευνας διεθνώς είναι μεγάλη.

Το Συνέδριο χαιρέτησε με μήνυμά της η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρία Σία Αναγνωστοπούλου. Επίσης παρευρέθηκε στο Συνέδριο και έδωσε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κυρία Άννα Μαστοράκου. Ο Διευθυντής του Προγράμματος, κ. Δημήτρης Γάτος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος και στην συμβολή του στην έρευνα και την εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα για την συμμετοχή του στο 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, συνεχίζει ακόμη ο κ. Ματσούκας, προσθέτοντας: «Ο Μίμης Πλέσσας συμμετείχε, για όγδοη συνεχή χρονιά, στο ετήσιο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, προσφέροντας μαγικές στιγμές μουσικής πανδαισίας στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Ο Μίμης Πλέσσας έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό, με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας. Eίναι Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ». Και ακόμη:

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο και για την συνολική προσφορά του στην Παιδεία, έχει λάβει Ευρωπαϊκή βράβευση με τον τίτλο “Euromaster” και έχει αξιολογηθεί από τον ΕΣΕΤ ως μια από τις κορυφαίες δράσεις αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον κόμβο αριστείας του Υπουργείου Παιδείας. Στα ετήσια συνέδριά του έχει προσκαλέσει κορυφαίους παγκοσμίως ερευνητές, μεταξύ των οποίων και κάτοχοι Νόμπελ.

Το Πρόγραμμα του συνεδρίου και η διαδρομή του φαίνονται στα links: www.medicinalchemistry.gr,http://excellence.minedu.gov.gr/listing/106graduateprogram, http://youtu.be/i1dQDILrp_k, https://goo.gl/BMJv1t, https://goo.gl/Rx24pl

Διαβάστε ακόμη:

Το ετήσιο συνέδριο Ιατρικής Χημείας σήμερα στην Πάτρα

Στήριξη Τσίπρα στο Επιστημονικό Πάρκο ΠατρώνΣτήριξη Τσίπρα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Το έργο για το εμβόλιο της ΣΚΠ, μεταξύ των βραβευμένων στο νέο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί»

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ελμυελίνη: Ετοιμάζεται ο Φάκελος έγκρισης κλινικών δοκιμών Φάσης Ι

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Τα προβλήματα της πρόσβασης των ασθενών από την οικογένεια μέχρι την εργασία

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας