ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα Γερμανίδα, αύριο Σκωτσέζα! Η γυναίκα με το «Σύνδρομο Ξενικής Προφοράς» (βίντεο)

Η 50χρονη Λίντα Περέιρα από την Ατλάντα της Τζόρτζια έχασε την κλασική αμερικανική προφορά της και πλέον μιλά με διάφορες προφορές, από τη βαριά σκοτσέζικη μέχρι τη γερμανική.

Σήμερα Γερμανίδα, αύριο Σκωτσέζα! Η γυναίκα με το «Σύνδρομο Ξενικής Προφοράς» (βίντεο)

Η γυναίκα διαγνώσθηκε με το λεγόμενο «Σύνδρομο Ξενικής Προφοράς» (Foreign Accent Syndrome) έπειτα από ένα επεισόδιο που η ίδια περιέγραψε σαν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι της τον περασμένο Οκτώβρη.

Η 50χρονη καταγράφει την εμπειρία της μέσα από ένα βίντεο που δείχνει πώς αλλάζει ο τρόπος ομιλίας της από τη μια μέρα στην άλλη.



Το «Σύνδρομο Ξενικής Προφοράς» είναι μια σπάνια διαταραχή της ομιλίας που συνεπάγεται αιφνίδια αλλαγή στην προφορά του πάσχοντα.

Το σύνδρομο είναι συνήθως αποτέλεσμα εγκεφαλικής βλάβης λόγω εγκεφαλικού ή τραυματισμού. Άλλα πιθανά αίτια είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η διαταραχή μετατροπής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα βαθύτερα αίτια του συνδρόμου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στην ομιλία αφορούν στην ταχύτητα, την τονικότητα αλλά και την τοποθέτηση της γλώσσας, με αποτέλεσμα ο πάσχων να αλλάζει προφορά. Το σύνδρομο δεν συνεπάγεται απαραίτητα αποδιοργάνωση της ομιλίας ώστε οι λέξεις να μην ακούγονται καθαρά.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις 150 επιβεβαιωμένα περιστατικά του συνδρόμου.

Πηγή: Mail Online

Δείτε κι αυτό:

Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!
Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!
Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη