ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 17χρονη που μετατρέπεται σε… άγαλμα (φωτογραφίες)

Οι μύες της μετατρέπονται σταδιακά σε οστά λόγω μιας σπάνιας ανίατης ασθένειας.

Η 17χρονη που μετατρέπεται σε… άγαλμα (φωτογραφίες)

Η 17χρονη Λουτσιάνα Γούλκαν από το Μπόλτον της Αγγλίας πάσχει από Προοδευτική Οστεοποιό Ινοδυσπλασία (FOP), μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση των συνδετικών ιστών του σώματος, η οποία πλήττει μόλις 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

314309A900000578 3449544 image m 16 1455637293151

Είναι ευρύτερα γνωστή ως Σύνδρομο του Αγάλματος, καθώς χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή μετατροπή των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων σε οστά. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την ασθένεια.

Η Λουτσιάνα γεννήθηκε με ακαμψία στον αυχένα και όσο μεγάλωνε δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να κουνήσει τις αρθρώσεις της. Σήμερα, αδυνατεί πλήρως να κουνήσει το σαγόνι της και έχει χάσει την κινητικότητα στο δεξί της χέρι, καθώς οι μύες του καρπού της έχουν συνενωθεί και έχουν μετατραπεί σε οστό.

46sj2541ads

Η ασθένεια οδηγεί μακροπρόθεσμα στην πλήρη ακινητοποίηση του ασθενούς, ωστόσο η Λουτσιάνα δεν χάνει την καλή της διάθεση. «Δεν θα αφήσω την ασθένεια να ελέγχει τη ζωή μου», δηλώνει η νεαρή, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα λιγοστά άτομα που πάσχουν από την ίδια ασθένεια με εκείνη αλλά και κάθε ασθενή που αντιμετωπίζει αντίστοιχες δυσκολίες.

Η Λουτσιάνα έλαβε τη διάγνωση για Προοδευτική Οστεοποιό Ινοδυσπλασία σε ηλικία 2,5 ετών, όταν οι γονείς της είδαν στην τηλεόραση μια ενημερωτική εκπομπή για την ασθένεια και συνειδητοποίησαν ότι η κόρη τους εκδηλώνει τα ίδια συμπτώματα.

dsf32lo9ad3

Οι μύες του ισχίου της συνενώθηκαν όταν ήταν επτά ετών και το σαγόνι της ακινητοποιήθηκε πριν από τρία χρόνια, με αποτέλεσμα το κορίτσι να δυσκολεύεται να φάει. Ωστόσο, η ίδια δηλώνει ότι έχει προσαρμοστεί στο νέο της σώμα. «Και τα δύο μου χέρια έχουν περιορισμένη κινητικότητα, οπότε δεν μπορώ να τα σηκώσω επάνω από το κεφάλι μου, ενώ επίσης ο δεξιός καρπός μου παραμένει ακίνητος. Όμως καταφέρνω να βάφομαι μόνη μου και δεν έχω αφήσει την ασθένεια να επηρεάσει την πορεία μου στο σχολείο», αναφέρει η Λουτσιάνα, η οποία θέλει σύντομα να πάει στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. «Παρά τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζω, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να πάρω το πτυχίο μου και αργότερα να βρω δουλειά».

Πηγή: Mail Online

Διαβάστε επίσης:

Αυτή η φωτογραφία αποκάλυψε ότι το μωρό έχει καρκίνο

Η δίχρονη Σκάρλετ έχει χάσει το ένα της χέρι – το ίδιο και η γάτα της (pics&vid)

Η 25χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο του Φλεγόμενου Ανθρώπου» (pics&vid)