ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο (βίντεο)

Εάν ανήκετε και εσείς στα εκατομμύρια των ανθρώπων που κάνουν δουλειά γραφείου ή γενικώς περνούν πολλές ώρες της ημέρας καθιστοί, γράφοντας στον υπολογιστή ή διαβάζοντας, τότε το παρακάτω βίντεο σας αφορά άμεσα!

Πέντε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο (βίντεο)

Η καθιστική ζωή, είτε από επιλογή είτε λόγω δουλειάς, σπουδών κ.λπ., αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πληθώρα προβλημάτων υγείας, από το διαβήτη και την καρδιοπάθεια μέχρι τον καρκίνο.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει την καθιστική ζωή τόσο επικίνδυνη; Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι «σχεδιασμένο» για να μένει αδρανές πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Η ακινησία, μεταξύ άλλων, διαταράσσει την ηλεκτρική δραστηριότητα του μυϊκού συστήματος, οδηγεί σε μείωση του ρυθμού καύσης των θερμίδων και περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε πέντε εύκολους τρόπους να «γυμναστείτε» ενώ βρίσκεστε στο χώρο του γραφείου σας.

{youtube}NzGJ55l_j0E{/youtube}

1. Διατάσεις ποδιών: Δεν χρειάζεται καν να σηκωθείτε από την καρέκλα σας για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

2. Περιστροφή κορμού: «Ξυπνήστε» το σώμα σας με μερικές περιστροφές, χρησιμοποιώντας σαν βάση στήριξης το γραφείο σας.

3. «Βαράκια»: Χρησιμοποιήστε ένα βιβλίο ή κάποιο άλλο αντικείμενο που βρίσκεται γύρω σας σαν... βαράκι! Για να μην πονέσει ο αγκώνας σας, τοποθετήστε κάτω από τον αγκώνα το mouse pad.

4. Βαθιά καθίσματα: Η γνωστή άσκηση που μπορείτε να κάνετε παντού. Σηκωθείτε από το γραφείο σας για πέντε λεπτά ανά μία ώρα και κάντε μερικές επαναλήψεις

Τελευταίο (και καλύτερο):

5. Χορευτικό διάλειμμα: Ακούστε ένα τραγούδι που σας φτιάχνει τη διάθεση και λικνιστείτε στο ρυθμό!

Δείτε κι αυτό:

Ο απόλυτος οδηγός για σωστή στάση σώματος (γράφημα)

Καθιστική ζωή & Διαβήτης: Δείτε αν κινδυνεύετε

Πρόωρος θάνατος: Δείτε αν κινδυνεύετε ανάλογα με το πόσο κοιμάστε, κάθεστε και γυμνάζεστε