ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετική απάντηση Juncker στους 15 Νομπελίστες για την στήριξη της Έρευνας στην Ελλάδα

Θετικά στην επιστολή των κατόχων Νόμπελ για την υποστήριξη της έρευνας στη χώρα μας ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος της European Commission, Jean-Claude Juncker. 

Θετική απάντηση Juncker στους 15 Νομπελίστες για την στήριξη της Έρευνας στην Ελλάδα

Όπως ενημερώνει ο καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Calgary, Καναδά π. Διευθυντής ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία”, 1997-2013 π. Πρόεδρος Τμήματος Χημείας, σε επιστολή του πρόσφατα στον Harald zur Hausen και στους άλλους κατόχους Νόμπελ, οι οποίοι συνυπέγραψαν την επιστολή υποστήριξης της Ελλάδος, περιγράφονται λεπτομερώς οι ενέργειες για την χρηματοδότηση της έρευνας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Μία εξ αυτών των ενεργειών είναι η δημιουργία “Εθνικού Ιδρύματος Χρηματοδότησης Έρευνας”, που θα διαχειριστεί πόρους 240 εκατ. € για την ενίσχυση των νέων επιστημόνων και την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το μέχρι τώρα θετικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας και ελπίζω η ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει πραγματικά την έρευνα στην Ελλάδα, αναφέρει ο καθηγητής Ματσούκας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο καθηγ. Γ. Ματσούκας στην Κριτική Επιτροπή των βραβείων Prix Gallien

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας