ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 3 συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντικουνουπικό σπρέι

Τα εντομοαπωθητικά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό «όπλο» ενάντια στα κουνούπια και τις σκνίπες.

Τα 3 συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντικουνουπικό σπρέι

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτών, Consumer Reports, παρουσιάζει ποια είναι τα 3 συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα εντομοαπωθητικό σπρέι ώστε να σας εξασφαλίσει προστασία από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Για να μπει ένα προϊόν στη λίστα του Consumer Reports πρέπει να κρατά μακριά τα κουνούπια και άλλα έντομα για τουλάχιστον 7 ώρες.

bigstock A woman spraying insect spray 101161580

Οι σχετικές δοκιμές έγιναν σε μια ομάδα γενναίων εθελοντών, οι οποίοι ψέκασαν καθένα από τα υποψήφια προϊόντα επάνω στα χέρια τους και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν σε ειδικούς θαλάμους με κουνούπια και τσιμπούρια. Για να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματικό είναι κάθε προϊόν, μετρήθηκε πόση ώρα πέρασε μέχρι τα έντομα να καθήσουν επάνω στο δέρμα και να τσιμπήσουν τους εθελοντές.

Τα προϊόντα που φάνηκε να παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία ήταν αυτά που περιείχαν DEET, πικαριδίνη (picaridin) και ευκάλυπτο (lemon eucalyptus).

Δεν αρκεί να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν τα συστατικά αυτά, αλλά πρέπει να τα βρείτε και στις σωστές συγκεντρώσεις. Η ιδανική αναλογία συστατικών ήταν: 15-30% DEET, 20% πικαριδίνη και 30% ευκάλυπτος.

Δείτε κι αυτό:

Hierochloe odorata: Γνωρίστε το ισχυρό αντικουνουπικό φυτό

Μέτρα ατομικής προστασίας από κουνούπια και σκνίπες