ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, συναντήθηκε με στελέχη του Ερυθρού Σταυρού Λουξεμβούργου

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκε, την Τετάρτη με κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού Λουξεμβούργου αποτελούμενο από τους, Dr. Christian Huvell, Διευθυντή Διεθνούς Αλληλεγγύης, Antje Mengel, Στέλεχος των Προγραμμάτων Διεθνούς Βοήθειας και Vincent Virgo, Στέλεχος για την Στέγαση, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., επί της οδού Λυκαβηττού 1 στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, συναντήθηκε με στελέχη του Ερυθρού Σταυρού Λουξεμβούργου

Στη συζήτηση που ακολούθησε η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκε διεξοδικά η πρόθεση του Ερυθρού Σταυρού Λουξεμβούργου να αξιοποιήσει πόρους του ECHO προκειμένου να επισκευαστούν τα κτίρια που στεγάζουν το Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου αλλά και να καλυφθεί μέρος των λειτουργικών του εξόδων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Ε.Σ.Λ. ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα η υποστήριξη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Ήδη, οι εκπρόσωποι του Ε.Σ.Λ. με την υποστήριξη του Ε.Ε.Σ. έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων ενώ σήμερα θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των επαφών τους πραγματοποιώντας συνάντηση με τις Τοπικές Αρχές του Λαυρίου.