ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν έχετε κοινούς φίλους με το ταίρι σας; Δείτε Game of Thrones!

Τα ζευγάρια που δεν μοιράζονται κοινούς φίλους μπορούν να... σώσουν τη σχέση τους βλέποντας παρέα ταινίες και σειρές, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Social and Personal Relationships.

Δεν έχετε κοινούς φίλους με το ταίρι σας; Δείτε Game of Thrones!

Επιστήμονες από τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ μελέτησαν περισσότερους από 200 δεσμευμένους φοιτητές κολεγίου (διατηρούσαν μόνιμη σχέση κατά μέσο όρο για 16 μήνες) ώστε να εξερευνήσουν την ποιότητα της σχέσης τους αλλά και τις κοινωνικές τους συνήθειες.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για την ικανοποίηση από τη σχέση τους, τους κοινούς φίλους που μοιράζονταν με τον/τη σύντροφό τους αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωναν βλέποντας σειρές ή ταινίες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, ο ευρύς κοινός κοινωνικός κύκλος συσχετίζεται με μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση, όμως το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για τα ζευγάρια που αφιέρωναν αρκετό χρόνο μπροστά στην τηλεόραση.

bigstock Happy Couple Watching Movie On 113984723

Συγκεκριμένα για τα ζευγάρια που δεν είχαν κοινούς φίλους, παρατηρήθηκε ότι ο χρόνος μπροστά από την οθόνη συσχετίστηκε με καλύτερη ποιότητα στη σχέση, κάτι που υποδεικνύει ότι η συνήθεια αυτή βοηθά να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον κοινωνικό κόσμο των δύο συντρόφων. «Αυτό που υποδεικνύουν τα ευρήματα είναι ότι όταν δυο άνθρωποι παρουσιάζουν κάποιο κενό στο κοινό κοινωνικό τους δίκτυο είναι πιο πρόθυμοι να καταφύγουν στην τηλεόραση ή σε άλλα αντίστοιχα μέσα ώστε να αντισταθμίσουν την έλλειψη» σχολιάζει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Σάρα Γκομίλιον.

Διαβάστε επίσης:

Η ευτυχισμένη σχέση φαίνεται στον... ύπνο

Σχέσεις: Τα ετερώνυμα έλκονται υπό... προϋποθέσεις

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο