ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιοδοξία γιατρών για Πλεύρη: Σταθερός για 3η ημέρα - Ανταποκρίνεται στην θεραπεία

Σταθερή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του δικηγόρου και πρώην βουλευτή κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή σε ΜΕΘ του Ιατρικού Αθηνών. 

Αισιοδοξία γιατρών για Πλεύρη: Σταθερός για 3η ημέρα - Ανταποκρίνεται στην θεραπεία

Οι θεράποντες ιατροί αλλά και τα στελέχη του Ιατρικού Αθηνών είναι πολύ προσεκτικά στο να εκφράσουν επίσημα άποψη – για τον λόγο αυτό, δεν εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν χθες και σήμερα - ωστόσο χωρίς αμφιβολία υπάρχει χαραμάδα ελπίδας και μάλιστα σημαντική.

Και αυτό, διότι ο κ. Πλεύρης είναι για τρίτο 24ωρο σταθερός στην ΜΕΘ και οι επιστήμονες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι για έναν ασθενή, να περάσει από την κρισιμότητα στην σταθερότητα.

Ο 39χρονος Θάνος Πλεύρης, ανταποκρίνεται καλά στην φαρμακευτική αγωγή, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες στους γιατρούς για βελτίωση της υγείας του.

Να θυμίσουμε, ότι ο κ. Πλεύρης μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Αθηνών την Κυριακή με εικόνα σήψης, ενώ μερικές ημέρες πριν, είχε πραγματοποιήσει μία απλή αγγειοχειρουργική επέμβαση.

Εν τω μεταξύ, «ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα» διαπιστώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τη δημοσιότητα που έλαβε η περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, «που δυστυχώς» όπως αναφέρει «επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ «είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε "λάιφ στάιλ" κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του».

«Ιδιαίτερα απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΕΙΝΑΠ «πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, της περασμένης Τρίτης, όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία)».

Αλλά και το Mediterraneo Hospital αντέδρασε χθες το βράδυ, λέγοντας ότι δεν συνδέεται η σημερινή εξέλιξη της υγείας του κυρίου Αθ. Πλεύρη με την προ 4 εβδομάδων νοσηλεία του στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΙΝΑΠ: Απαράδεκτη η στάση των ΜΜΕ στο θέμα της ασθένειας του Θ. Πλεύρη

Αντίδραση Mediterraneo Hospital για τον Πλεύρη: Δεν συνδέεται η εξέλιξη της υγείας του με εμάς