ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η Novartis

Στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, διαβιβάστηκαν από τον Άρειο Πάγο τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών.

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η Novartis

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τα σχετικά δημοσιεύματα ζητώντας τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση τυχόν ευθυνών. Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, δύο πρώην στελέχη της Novartis στην Ελλάδα είχαν καταθέσει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών η εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, οι δύο μάρτυρες φέρονται να έχουν καταθέσει ότι η εταιρεία, την τελευταία περίπου 8ετία, έδινε «μίζες» ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις της. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι μάρτυρες έχουν καταθέσει έγγραφα, από τα οποία προκύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών σε συνταγογράφους γιατρούς, και ιδιώτες και εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας ή ασφάλισης. Επίσης, φέρονται να καταγγέλλουν «ξέπλυμα» χρήματος από την πολυεθνική εταιρεία στην Ελλάδα, μέσω άλλων εταιρειών και διαφήμισης.

Εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες, ότι έχουν λάβει γνώση των δημοσιευμάτων και βρίσκονται στην αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων, τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, εφόσον αυτό ζητηθεί.

Πηγή: newsbomb