ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ: Πρωταγωνιστής στον τομέα της καρδιάς

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως τη θεραπεία και κλινική / εργαστηριακή παρακολούθηση ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΥΓΕΙΑ: Πρωταγωνιστής στον τομέα της καρδιάς

Στο ΥΓΕΙΑ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των εκδηλώσεων της στεφανιαίας νόσου (στεφανιογραφία / πρωτογενής αγγειοπλαστική / stenting, τεχνικές θρομβεκτομής), καθώς και μέθοδοι επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογικής αντιμετώπισης αρρυθμιών (κατάλυση- ablation, εμφύτευση βηματοδοτών / απινιδωτών και αμφικοιλιακών συσκευών) και επεμβατικής αντιμετώπισης (ablation) κολπικής μαρμαρυγής.

Στο ΥΓΕΙΑ υφίσταται η πλέον οργανωμένη ομάδα καρδιάς πολλαπλών ειδικοτήτων, που ασχολείται με την επίλυση πολύπλοκων ή αμφισβητούμενων καρδιολογικών θεμάτων, με κύριο στόχο τη διακαθετηριακή επιδιόρθωση ή τοποθέτηση καρδιακών βαλβίδων.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα (και ένα από τα πρώτα παγκοσμίως) εξειδικευμένο Τμήμα Διαδερμικών Καρδιακών Βαλβίδων, στο οποίο πραγματοποιούνται επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας, διόρθωσης ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας και σύγκλεισης παραβαλβιδικών διαφυγών.

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων εισήγαγε με επιτυχία στην Ελλάδα τη διαδερμική επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας με το σύστημα Mitraclip (Abbott Vascular) από την έναρξη του Τμήματος και έχουν εμφυτευθεί περισσότερα από 100 clips έως σήμερα. Η εμπειρία του προσωπικού του Τμήματος ανέρχεται σε περισσότερες από 800 διαδερμικές αντικαταστάσεις αορτικών βαλβίδων με σχεδόν όλους τους τύπους που είναι διαθέσιμοι σήμερα και από όλες τις δυνατές προσβάσεις εμφύτευσης.

Επιπρόσθετα, το ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στο χώρο της απεικονιστικής καρδιολογίας με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς. Το Τμήμα διαθέτει δύο μαγνητικούς τομογράφους 1.5 Tesla (Philips Intera και Achieva) και σύγχρονο λογισμικό που μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των καρδιακών εξετάσεων. Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς και η Μαγνητική Στεφανιογραφία αποτελούν τις πλέον σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές στην καρδιολογία.

Σχολιάζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΥΓΕΙΑ στο χώρο της ιδιωτικής υγείας σε ένα ευμετάβλητο και δύσκολο περιβάλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το όραμα του ΥΓΕΙΑ για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως, σε ένα υγιές περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αξιοπιστία, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη ζωή.