ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη για το αναπηρικό κίνημα: 15% προσλήψεων του ΑΣΕΠ θα αφορούν σε άτομα με αναπηρία

Ως νίκη για το αναπηρικό κίνημα, μπορεί να εκτιμηθεί το γεγονός, ότι από σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου ενεργοποιείται η διάταξη του νόμου 4440/2016, με την οποία όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ υποχρεούντα στο εξής στο 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Νίκη για το αναπηρικό κίνημα: 15% προσλήψεων του ΑΣΕΠ θα αφορούν σε άτομα με αναπηρία

Πρόκειται για το αποτέλεσμα αγώνα πολλών ετών και αλλά και δικαίωσης του πάγιου αιτήματος της Ε.Σ.Α.μεΑ. - όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία- και των φορέων της για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο άρθρο, ψηφίσθηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και ως εκ τούτου έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάστασή τους εάν λάβουμε υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία.