ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο σκύλος που έχει σώσει 3.500 φορές τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του

Ο γλυκύτατος Μάτζικ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αφού έχει σώσει την ιδιοκτήτριά του από τον θάνατο εκατοντάδες φορές.

Ο σκύλος που έχει σώσει 3.500 φορές τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του

Η ισχυρή όσφρηση των σκύλων τούς βοηθά όχι μόνο να ανακαλύπτουν θαμμένα κόκαλα και παιχνίδια, αλλά και να σώζουν ζωές. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι είναι σε θέση να εντοπίζουν επικίνδυνες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου των διαβητικών ή καρκινικές αλλοιώσεις στον προστάτη.

Ο Μάτζικ, ένα πανέμορφο λαμπραντόρ που έχει εκπαιδευτεί ως σκύλος-βοηθός, μπορεί και ανιχνεύσει ακόμη και την παραμικρή αλλαγή στο σάκχαρο της ιδιοκτήτριάς του, Κλαιρ Πέστερφιλντ, ώστε να την ειδοποιήσει ότι πρέπει να κάνει ένεση ινσουλίνης. Χωρίς τη βοήθεια του Μάτζικ, η Κλαιρ θα μπορούσε να έχει πάθει σοβαρές επιληπτικές κρίσεις ή ακόμη και να έχει πέσει σε κώμα.

 95069412 clairewithmagic

Η Κλαιρ πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ωστόσο –σε αντίθεση με τους περισσότερους διαβητικούς– ο οργανισμός της δεν την «ειδοποιεί» με εμφανή συμπτώματα για μια επερχόμενη κρίση. «Έχω δοκιμάσει κάθε διαθέσιμο μέσο τελευταίας τεχνολογίας, όμως και πάλι τίποτα δεν με έχει βοηθήσει να καταλαβαίνω αρκετά έγκαιρα ή να αποφεύγω τα επεισόδια ή τουλάχιστον να τα κάνω πιο ήπια» δήλωσε η Κλαιρ σε εκπομπή του BBC.

«Ο Μάτζικ με προειδοποιεί μέχρι και μισή ώρα πριν ότι πρέπει να λάβω δράση. Στα 3,5 χρόνια που είμαστε μαζί, με έχει ειδοποιήσει και μου έχει σώσει τη ζωή 3.500 φορές. Και όλα αυτά τα κάνει για ένα μπισκότο. Ξέρω ότι χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν ζωντανή σήμερα» δηλώνει η Κλαιρ. «Χωρίς τον Μάτζικ θα έπρεπε να ελέγχω το σάκχαρό μου κάθε 20 με 30 λεπτά για να προλαβαίνω τις κρίσεις».

Ο Μάτζικ είναι δίπλα στην Κλαιρ κάθε στιγμή της ημέρας, όταν δουλεύει αλλά και όταν κοιμάται. Αν εντοπίσει κάποια ανησυχητική αλλαγή στο σάκχαρό της τη νύχτα, την σκουντά με τις πατούσες του για να ξυπνήσει. «Πριν πάρω τον Μάτζικ ξυπνούσα κάθε μία ώρα για να ελέγξω το σάκχαρό μου. Αυτό σήμαινε ότι ήμουν συνεχώς εξαντλημένη. Πολλές φορές φοβόμουν να πέσω για ύπνο μήπως πάθω κρίση και δεν ξυπνήσω ποτέ ξανά.»

 95069408 magicatnight

Δείτε κι αυτό:

Ο σκύλος-φύλακας του 7χρονου που πάσχει από διαβήτη

Τζούλια και Γουόλτερ – Μια φιλία μοναδική (βίντεο)

Ο Μεγάλος Δανός βοήθησε τη Μπέλα να περπατήσει ξανά μετά από 9 χρόνια (pics&vid)

Σκύλος σώζει την ιδιοκτήτριά του από επιληπτική κρίση (βίντεο)

Ο σκύλος που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγες μόλις ημέρες (βίντεο)