ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμαχία κοινωνικής ευαισθησίας Demo-Χαμόγελου του Παιδιού

Συμμαχία κοινωνικής ευαισθησίας ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Demo και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συμμαχία κοινωνικής ευαισθησίας Demo-Χαμόγελου του Παιδιού

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Συγκεκριμένα, η Demo αποφάσισε να δωρίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (25.000 ευρώ) στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ όλοι οι οροί της εταιρείας που βρίσκονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ από την 1η Απριλίου 2017 θα φέρουν επάνω τους το λογότυπo του Οργανισμού, ως μέσο παρακίνησης και υπενθύμισης του έργου του Συλλόγου.

«Μέσα από αυτή τη δωρεά ελπίζουμε να παρακινηθούν και άλλες εταιρείες του χώρου του φαρμάκου ή γενικά της αγοράς και να βοηθήσουν το έργο του "Χαμόγελου του Παιδιού" που έχει μεγαλώσει πολύ και παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες του» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της DEMO ABEE, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, παρουσία του επικεφαλής του Οργανισμού, κ. Κων. Γιαννόπουλου.

Ο κ. Δέμος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της εταιρικής υπευθυνότητας της DEMO και στους 4 πυλώνες που βασίζεται το πρόγραμμα οι οποίοι είναι: περιβάλλον, εργαζόμενοι, αγορά και κοινωνία.

Αναλυτικά οι δράσεις της DEMO είναι οι εξής:

- Περιβάλλον: Σημαντικές σε όγκο ανακυκλώσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, και άλλες σχετικές δράσεις,

- Εργαζόμενοι: Ομάδα Ποδοσφαίρου, Ομάδα Θεάτρου όπου για πρώτη φορά το 2017 θα παρουσιάσει μια παιδική παράσταση για τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας αλλά και για τα παιδικά νοσοκομεία, Ομάδα Μαραθωνίου όπου τα έσοδα απευθύνονται στον οργανισμό «Κάνε μια Ευχή», Γυναικολογικό Ιατρείο εντός της DEMO για δωρεάν TEST PAP των εργαζόμενων γυναικών, Τράπεζα αίματος,

- Αγορά: Μέλος συλλόγων, φορέων, κ.λπ., πιστοποιημένοι κατά της διαφθοράς,

- Κοινωνία: Χορηγίες σε Νοσοκομεία, Αγροτικά Ιατρεία μικρών νησιών του Αιγαίου, Ομάδα Αιγαίου, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Σχολεία, Τοπικές Κοινωνίες, κ.λπ.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ –όραμα και δημιουργία του δυναμικού φαρμακοποιού και επιχειρηματία κ. Σταύρου Δέμου– είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Η εταιρεία διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες έκτασης 45.000m2, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό που ξεπερνά τα 800 άτομα, στοιχεία που την ανεβάζουν πολύ ψηλά, στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η εταιρεία επίσης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση μιας ακόμη παραγωγικής μονάδας –της 4ης κατά σειρά στο Κρυονέρι– σχέδιο που εντάσσεται στο επενδυτικό τριετές πλάνο της βιομηχανίας ύψους 35 εκατ. ευρώ. Η νέα επένδυση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017, εντός του χώρου που βρίσκονται και οι υπόλοιπες μονάδες.

Ακόμη, το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Κρυονέρι υπηρετεί τη δέσμευση της διοίκησης της εταιρείας για ανάπτυξη 8 με 10 νέων προϊόντων κάθε χρόνο. Σήμερα η DEMO παράγει 1.500 σκευάσματα.

Τέλος, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δραστηριοποιείται σε 80 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία.

Διαβάστε ακόμη:

Demo: Επενδύσεις, ανάπτυξη εξαγωγών και μια 4η μονάδα στο Κρυονέρι το 2017