ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για τους κατοίκους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Τη δυνατότητα απόκτησης ενός σύγχρονου και ασφαλούς ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου θα έχουν, από την 1η Ιουνίου, όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μέσω του προγράμματος «ΠΥΛΗ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για την υγεία μου» που ενεργοποίησε ο δήμος, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών Υγείας της περιοχής.

Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για τους κατοίκους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ – http://www.eddyppy.gr/profil) και έχει στόχο την οργάνωση του τοπικού δικτύου επαγγελματιών Υγείας του Δήμου και την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ αυτών και των κατοίκων της πόλης.

Για την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας επί του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και ήδη άρχισε η εγγραφή τους στην πλατφόρμα, ενώ από την 1 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των δημοτών.

Όπως ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, μέσω της πύλης, ο δημότης με μοναδικό κωδικό πρόσβασης της υπηρεσίας Patient Link, καθώς και οι προσωπικοί ιατροί του και οι επαγγελματίες υγείας του δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ που ορίζει ο ίδιος, θα έχουν πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα που επιλέγει ο ίδιος (σε συνεργασία με τους ιατρούς του δικτύου) να περιλαμβάνονται στον προσωπικό ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο.

Το κόστος ενεργοποίησης του φακέλου θα ανέρχεται σε μόνο 2€ ετησίως και θα εισπράττονται από το ΕΔΔΥΠΠΥ για να καλύπτουν τα διαχειριστικά έξοδα της πύλης και για την ενδυνάμωση των δράσεων υγείας.