ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα Φαρμακοποιών στις 27-28 Μαΐου στη Μυτιλήνη

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων οργανώνουν την Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα Φαρμακοποιών στη Μυτιλήνη, στις 27 & 28 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο. Την οργανωτική ευθύνη για την πραγματοποίηση της διημερίδας έχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου.

Η Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα Φαρμακοποιών στις 27-28 Μαΐου στη Μυτιλήνη

Με κεντρικό θέμα «Το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου: Εκσυγχρονισμός, βιωσιμότητα και προοπτικές», η διημερίδα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης και της επόμενης ημέρας για τα φαρμακεία της χώρας μας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο των νησιωτών φαρμακοποιών όσο και των εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Το πρόγραμμα της διημερίδας συνδυάζει θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου. Στις εργασίες της θα λάβουν μέρος ως ομιλητές καταξιωμένοι επιστήμονες υγείας, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας στο φαρμακείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Βιωσιμότητα και προοπτικές της φαρμακευτικής αλυσίδας. Ο ρόλος της πολιτείας», στο οποίο θα συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριος Μπερσίμης, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος της ΕΦΕΧ, κ. Βασίλειος Σερέτης, και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας, κ. Πολυχρόνης Συμεωνίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Α’ αντιπρόεδρος ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου, κ. Απόστολος Βαλτάς.

Παράλληλα με το συνέδριο, θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείου.