ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΚΕΠ: Συζητώντας στο Παρίσι για τα άτομα με αναπηρία

Ανοιχτή συζήτηση παρουσίασης του έργου του Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) με θέμα: «Κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία: προβλήματα, προκλήσεις, λύσεις», διοργάνωσε την Τετάρτη 31 Μαΐου στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι, η Πρέσβης κυρία Μαρία Θεοφίλη.

ΣΚΕΠ: Συζητώντας στο Παρίσι για τα άτομα με αναπηρία

Την συζήτηση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ευρύ ελληνικό και γαλλικό κοινό, εκπρόσωποι γαλλικών κοινωνικών φορέων, καθώς και ο κος Yanis Bacha, εκπρόσωπος τύπου της Γαλλίδας Υπουργού κας Sophie Cluzel, αρμόδιας για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των 10 τελευταίων ετών του Σωματείου και οι καλές πρακτικές των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία. Η συγκεκριμένη παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας στοχευμένης στρατηγικής ένταξης του Σωματείου σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα, με στόχο την κοινή προσπάθεια προώθησης της κοινωνικής συμμετοχής και της συλλογικής ευθύνης για την ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Τον διάλογο συντόνισαν η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κυρία Αθηνά Κρητικού, μαζί με την κυρία Νάνα Μούσχουρη, η οποία αγκαλιάζει τον σκοπό του Σωματείου και συμμετέχει ενεργά στο έργο του. Η κυρία Μούσχουρη μάλιστα, κατέθεσε εμπειρίες της δικής της πορείας, τονίζοντας την σημαντικότητα της ενημέρωσης, της κατανόησης, της αποδοχής και του σεβασμού ως ουσιαστικές προϋποθέσεις της κοινωνικής ενσωμάτωσης.