ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Ηλεκτρονική προπληρωμή για τα απογευματινά ιατρεία

Το χρηματικό αντίτιμο της μελλοντικής τους επίσκεψης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα μπορούν να καταβάλλουν ηλεκτρονικά οι πολίτες, χάρη σε μία καινοτόμα υπηρεσία η οποία δεν υπάρχει σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο και παρέχεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του «Παπαγεωργίου» www.gnpap.gr.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Ηλεκτρονική προπληρωμή για τα απογευματινά ιατρεία

Η προπληρωμή αφορά τις επισκέψεις σε απογευματινά ιατρεία, καθώς και τις νοσηλείες. Ο ασθενής, κλείνοντας το ραντεβού του διαδικτυακά, οδηγείται αυτόματα στο αντίστοιχο πεδίο, όπου του δίνεται η δυνατότητα να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο της επίσκεψης. Έτσι, όταν προσέλθει στο ραντεβού του, παραλαμβάνει απλώς το τιμολόγιο και το παραπεμπτικό του από τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων.

«Χάρη σε αυτή την υπηρεσία διευκολύνονται οι ασθενείς, πληρώνουν από το σπίτι τους και δεν χρειάζεται να μπαίνουν στην ουρά για να πληρώσουν. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται σημαντικά η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία, οι συναλλαγές ολοκληρώνονται τάχιστα, οι ακυρώσεις των ραντεβού περιορίζονται, οι ασθενείς μένουν σαφώς πιο ικανοποιημένοι και, εν τέλει, ο δείκτης ρευστότητας του νοσοκομείου αυξάνεται. Απ’ ότι ξέρω τέτοια υπηρεσία δεν παρέχεται σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του «Παπαγεωργίου», Βασίλης Παπάς.

Η πρόταση για την παροχή αυτής της υπηρεσίας είχε κατατεθεί πέρυσι στην Ομάδα Συνεχούς Βελτίωσης του νοσοκομείου από την υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας, Γιώτα Ιωαννίδου και αφού έγινε δεκτή από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τέθηκε σε εφαρμογή.

«Η πληρωμή γίνεται με web banking μέσω της υπηρεσίας easypay της Τράπεζας Πειραιώς, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας οποιασδήποτε τράπεζας και ενημερώνεται αυτόματα στο πληροφοριακό σύστημα του Νοσοκομείου. Με αυτόν τον τρόπο, π.χ. γονείς που βρίσκονται σε άλλη πόλη, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον γιο τους που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και να το προπληρώσουν. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τους ηλικιωμένους γονείς τους και να προπληρώσουν» δήλωσε η κ. Ιωαννίδου.

Επίσης, επισήμανε, ότι μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών, και οι πληρωμές των προμηθευτών ολοκληρώνονται τάχιστα και με ασφάλεια, η γραφειοκρατία καταργείται και ο εκάστοτε προμηθευτής έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου συναλλαγής, με πλήρη ανάλυση των χρεώσεων.

Σημειώνεται ότι από το Μάρτιο του 2017 άρχισε να εφαρμόζεται και η υπηρεσία e-PPS SEPA, για την ασφαλή και τάχιστη καταχώρηση και αποστολή μαζικών πληρωμών σε προμηθευτές του νοσοκομείου εντός της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και σε άλλες τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται σημαντικός χρόνος και λειτουργικό κόστος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)