ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών σε πρόσφυγες, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ν. Καβάλας

Συνεχίζονται από τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών σε εθελοντές πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στα Κέντρo Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας. 

Εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών σε πρόσφυγες, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ν. Καβάλας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρώτες Βοήθειες στην Κοινότητα (Community First Aid), το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), πραγματοποιήθηκε από Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε εθελοντές πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στo Κέντρo Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Νέας Καβάλας.

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 8 ωρών, απευθυνόταν στον αραβόφωνο πληθυσμό και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 με τη βοήθεια διερμηνέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η ενδυνάμωση των ωφελούμενων μέσα από την απόκτηση βασικών γνώσεων Πρώτων Βοηθειών, ώστε να μπορούν να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους μέσα στην κοινότητα που διαμένουν.

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν ενεργά στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με τις νέες γνώσεις που απέκτησαν.

Στο τέλος της εκπαίδευσης επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες εγχειρίδια Πρώτων Βοηθειών, βεβαίωση παρακολούθησης και τσάντες Πρώτων Βοηθειών εξοπλισμένες με το απαραίτητο υλικό, προκειμένου οι εθελοντές να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους.