ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φονικές πλημμύρες: Υποδειγματικό το ΕΚΕΠΥ - Και ψυχολόγοι στη διάθεση των συγγενών

Η κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί κομβικό σημείο συγκέντρωσης για τους νεκρούς και τους τραυματίες από τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής, είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, τονίζει στο onMed ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Φονικές πλημμύρες: Υποδειγματικό το ΕΚΕΠΥ - Και ψυχολόγοι στη διάθεση των συγγενών

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, βρίσκονται επί ποδός και απόλυτα οργανωμένοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη από χθες Τετάρτη, έχουν τεθεί στη διάθεση των συγγενών των θυμάτων, και ψυχολόγοι τόσο από το Θριάσιο, όσο και από το Δαφνί, σύμφωνα με το διοικητή του ΕΚΕΠΥ. Στο Θριάσιο επίσης, πραγματοποιούνται και οι νεκροτομές.

Εν τω μεταξύ οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανέρχονται σε 15 προς ώρας, και οι αγνοούμενοι σε 5. Η αλήθεια πάντως για τον αριθμό των αγνοουμένων, είναι ότι υπάρχει μία σύγχυση, διότι ο κάθε φορέας (Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ), έχει διαφορετικά στοιχεία.

Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πλημμύρες το πρωί της Τετάρτης. Επίσης, με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς παρέμειναν ανοικτές χθες όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών και όπως φαίνεται το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Γενικότερα η δυναμικότητα και η οργάνωση του ΕΚΕΠΥ και προσωπικά του διοικητή του κ. Νίκου Παπαευσταθίου, είναι υποδειγματική.

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. Υγείας & ΕΚΕΠΥ: Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες - Θριάσιο & ιατροδικαστές σε ετοιμότητα

Ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ τα φαρμακεία της Μάνδρας που δεν επλήγησαν από την κακοκαιρία

Τρία κέντρα αποκατάστασης υγείας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες