ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμάκιο της ΕΕ στα Κέντρα προσφύγων & μεταναστών στην Ελλάδα

Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS».

Κλιμάκιο της ΕΕ στα Κέντρα προσφύγων & μεταναστών στην Ελλάδα

Ειδικότερα, πενταμελές κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούμενο από στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, πραγματοποίησε το διήμερο 29 – 30 Νοεμβρίου επίσκεψη στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αξιολόγησης του «PHILOS – Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση για την Προσφυγική Κρίση», προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησής του, ενώ επισκέφθηκε νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αν. Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και Υπεύθυνος του Προγράμματος PHILOS, κ. Α. Τερζίδης. Στη συνέχεια της συνάντησης ακολούθησαν παρουσιάσεις από στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ) για τα υποέργα του προγράμματος, ενώ το κλιμάκιο επισκέφθηκε αργότερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», όπου συναντήθηκε με τους διοικητές των εν λόγω νοσηλευτικών ιδρυμάτων, συνομίλησε με το προσωπικό του προγράμματος σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον ωφελούμενο πληθυσμό και ακολούθησε περιήγηση στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων και των επειγόντων περιστατικών.

Την επόμενη ημέρα το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε, συνοδεία συνεργατών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ, τα κέντρα φιλοξενίας του Σχιστού, Ελαιώνα και Σκαραμαγκά ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ όπου τους παρουσιάστηκαν δεδομένα για τους ωφελούμενους του προγράμματος όπου δραστηριοποιείται το PHILOS.

Διαβάστε ακόμη:

Μπασκόζος: Οι δράσεις μας στο προσφυγικό έχουν θετικό πρόσημο, αλλά να βρούμε λύσεις για τις δομές

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι τελικοί πίνακες με τις 122 προσλήψεις του προγράμματος Philos