ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με συλλαλητήρια απαντούν υγειονομικοί & ΠΑΜΕ στο πολυνομοσχέδιο ενόψει της γ' αξιολόγησης

Με συλλαλητήρια σήμερα και αύριο, απαντούν οι εργαζόμενοι στην υγεία αλλά και του ΠΑΜΕ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα Προαπαιτούμενα της Γ' Αξιολόγησης, και ειδικότερα στις ρυθμίσεις που αφορούν στο πάγωμα των απεργιών.

Με συλλαλητήρια απαντούν υγειονομικοί & ΠΑΜΕ στο πολυνομοσχέδιο ενόψει της γ' αξιολόγησης

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει γύρω στα 50 προαπαιτούμενα, προκειμένου να κλείσει η Τρίτη Αξιολόγηση, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Τρίτη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, και να ψηφιστεί πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μάλιστα το ΠΑΜΕ, την Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί απεργία και απεργιακή συγκέντρωση το πρωί, αλλά και συλλαλητήριο το απόγευμα. Επειδή όμως, θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αν δεν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία την Παρασκευή και συνεχιστεί πχ την Δευτέρα, θα υπάρχει και νέο συλλαλητήριο και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναλυτικά, έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει άμεσα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που ανάμεσά τους είναι και το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, για να την πληρώσουν κυβέρνηση και ΝΔ που κόπτεται να ψηφιστεί άμεσα η αντιαπεργιακή τροπολογογία, μαζί με όλα τα κόμματα που υπηρετούν την στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα της ψήφισης, αρνήθηκαν την κλιμάκωση μετά την απεργία στις 14/12, αρνήθηκαν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στο χτύπημα του αιματοβαμμένου απεργιακού μας δικαιώματος. Τελικά μετά από μεγάλες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 3ωρη στάση εργασίας (!!!) τη μέρα της ψήφισης. «Και την στάση εργασίας την έβγαλαν για την τιμή των όπλων…» αναφέρει χαρακτηριστιστικά το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Είναι ντροπή τους, ντροπή στις προηγούμενες γενιές που έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να μιλάνε για δικαιώματα και κατακτήσεις. Εμείς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα βάλουμε θέμα στο ΔΣ του κάθε σωματείου για 24ωρη απεργία τη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και για συλλαλητήριο τη μέρα της κατάθεσης, ενώ θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Θεσμοί από σήμερα στην Αθήνα: Με το βλέμμα στη Γ΄Αξιολόγηση - Η αγωνία του υπ. Υγείας

Η ανάγκη για το νέο ΕΣΥ, η Γ' Αξιολόγηση & το δημοσιονομικό στοίχημα του Ανδρέα Ξανθού