ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθήματα ζωής από το 6χρονο κοριτσάκι στο Καματερό που νόσησε από μηνιγγίτιδα Β και ακρωτηριάστηκε

Μετά από πολύμηνη μάχη με τη μηνιγγίτιδα Β και τον ακρωτηριασμό του ποδιού της από το γόνατο και κάτω, το κοριτσάκι από το Καματερό παραδίδει μαθήματα θάρρους και μαχητικότητας σε όλους μας.

Μαθήματα ζωής από το 6χρονο κοριτσάκι στο Καματερό που νόσησε από μηνιγγίτιδα Β και ακρωτηριάστηκε

Τον Οκτώβριο του 2016, το 5χρονο τότε κοριτσάκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και συνεχείς εμετούς, ενώ μέσα σε 12 ώρες το σώμα του γέμισε εξανθήματα. Μεταφέρθηκε άμεσα σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγίτιδα τύπου Β. Η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε ραγδαία και το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μία εβδομάδα, παλεύοντας για την ίδια του τη ζωή!

Παρόλο που το μικρό κορίτσι κατάφερε να νικήσει τη μηνιγγίτιδα, η λοίμωξη είχε ήδη προκαλέσει σηψαιμία και εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να προχωρήσουν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά από 7 μήνες συνεχούς μάχης και παρατεταμένης νοσηλείας, παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 6χρονου κοριτσιού, από το γόνατο και κάτω, και η χρήση πρόσθετου μέλους.

Σήμερα, μετά από αυτή τη συγκλονιστική περιπέτεια και την προσπάθεια τόσο του ίδιου του παιδιού και της οικογένειάς του όσο και των θεραπόντων ιατρών, το κοριτσάκι είναι υγιές και συνεχίζει κανονικά τη ζωή της, αποτελώντας παράδειγμα ψυχικού σθένους και αποφασιστικότητας, αφού κατάφερε να νικήσει μια τόσο σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό και η πορεία της υγείας του παιδιού καταδεικνύει τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των γονέων για τα συμπτώματα της νόσου και της έγκαιρης πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Μηνιγγίτιδα Β: Μια παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες για την «ύπουλη» νόσο