ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2018: «Μπορούμε. Μπορώ»

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, αποτελεί τη μοναδική πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενώσει ολόκληρο τον κόσμο να δώσει μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2018: «Μπορούμε. Μπορώ»

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η πληρέστερη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για μια νόσο που προσβάλλει 14 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και που κοστίζει ετησίως 8,8 εκατομμύρια ζωές.

Υπολογίζεται ότι σημαντικό ποσοστό των νέων περιστατικών καρκίνου αλλά και των θανάτων από καρκίνο είναι δυνατό να αποφευχθούν αν αποφύγουμε κοινούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στη νόσο, όπως η καθιστική ζωή και η ανθυγιεινή διατροφή.

Με το σύνθημα «Μπορούμε.Μπορώ.», οι στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου για το διάστημα 2016-2018 επικεντρώνονται στους τρόπους με τους οποίους όλοι –ενωμένοι αλλά και σε ατομικό επίπεδο– μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να περιοριστεί η σημαντική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο καρκίνος ως ασθένεια.

Στο γράφημα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πληροφορίες-κλειδιά για τον καρκίνο, από τα στατιστικά και τις πιο συχνές μορφές τις νόσου έως τα μέτρα που μπορείτε να λάβετε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

karkinos grafima megalo S

Πατήστε επάνω στο γράφημα για να το δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Δείτε κι αυτό:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Τα συμπτώματα των 5 πιο θανατηφόρων μορφών της νόσου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Μέτρα πρόληψης ανά ηλικία (γράφημα)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Τα κυριότερα συμπτώματα του παιδικού καρκίνου (γράφημα)