ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό το μυστηριώδες σημάδι στο σώμα της αποκάλυψε κάτι απίστευτο!

Η Τέιλορ Μουλ, όπως σχεδόν 1 στους 30 ανθρώπους στον κόσμο, είναι δίδυμη. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή όμως είναι ότι από «τεχνικής» πλευράς είναι δίδυμη του ίδιου της του εαυτού!

Αυτό το μυστηριώδες σημάδι στο σώμα της αποκάλυψε κάτι απίστευτο!

Η νεαρή κοπέλα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική νόσο που μετρά μόλις 100 διαπιστωμένα περιστατικά στην ιστορία της Ιατρικής.

Η νόσος ονομάζεται χιμαιρισμός και συμβαίνει όταν δύο ξεχωριστά γονιμοποιημένα ωάρια (διζυγωτικά δίδυμα) συγχωνεύονται σε ένα μέσα στη μήτρα.

Όταν ήταν ακόμη παιδί, η Τέιλορ παρατήρησε ότι το σώμα της ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό των υπόλοιπων παιδιών. Ήταν σαν να ήταν χωρισμένη στα δύο, με τις δύο πλευρές του σώματός της να έχουν ελαφρώς διαφορετικό τόνο δέρματος. Οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για ένα ακίνδυνο εκ γενετής σημάδι, ωστόσο στην πορεία η Τέιλορ άρχισε να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

chimerism 4

«Είχα αυτοάνοσα συμπτώματα από την προεφηβεία μου και μου ήταν πολύ δύσκολο να τα διαχειριστώ επειδή ήμουν μικρή αλλά και επειδή δεν ήξερα γιατί είμαι άρρωστη» αναφέρει η ίδια.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι οι γιατροί να ανακαλύψουν ότι η πραγματική αιτία της κακής υγείας της ήταν ο χιμαιρισμός. Η νόσος έχει σαν αποτέλεσμα το μισό σώμα τής Τέιλορ να επιτίθεται στο άλλο μισό, αφού διαθέτει δύο διαφορετικά DNA και επομένως δύο διαφορετικά, ασύμβατα μεταξύ τους, ανοσοποιητικά συστήματα.

Για να θέσει υπό έλεγχο τα συμπτώματά της, η Τέιλορ ακολουθεί έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και σειρά συμπληρωμάτων βιταμινών και προβιοτικών. «Ακόμη και με όλα αυτά όμως» αναφέρει «και πάλι έχω καθημερινά προβλήματα και παρουσιάζω τροφικές ευαισθησίες, επομένως ψυχολογικά όλο αυτό είναι πολύ επιβαρυντικό».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Τέιλορ δεν σταματά να δίνει τις μάχες της. Συμμετέχει σε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον χιμαιρισμό και επίσης προσπαθεί μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram το κίνημα body positivity για τη θετική αντιμετώπιση όλων των σωμάτων. «Ελπίζω ότι προβάλλοντας τις δικές μου ατέλειες θα εμπνεύσω και άλλους που έχουν σωματικές ιδιομορφίες ή που είναι διαφορετικοί να μη σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους» αναφέρει η Τέιλορ σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

Πηγή: New York Post

Δείτε κι αυτό:

26χρονη φοιτήτρια «φιλοξενούσε» το δίδυμο αδερφάκι της στον εγκέφαλό της

Οι δίδυμες αδελφές που δεν μπερδεύει κανείς!

Πώς γίνεται να έχουν διαφορετικό πατέρα τα δίδυμα του Βιετνάμ;