Διατροφική προετοιμασία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Επιστροφή στη βάση λοιπόν και στους έντονους ρυθμούς της. Οι ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού μπορεί να έφεραν ξεκούραση και χαλάρωση στο μυαλό μας, ωστόσο έφεραν και χαλάρωση στη διατροφή μας με αποτέλεσμα οι διατροφικές επιλογές που κάναμε να μην ήταν ιδανικές και να ενδώσαμε σε πειρασμούς που απορρύθμισαν τη λειτουργεία του οργανισμού μας.

Ώρα λοιπόν να μπούμε και πάλι στη διαδικασία προσαρμογής των διατροφικών μας επιλογών για να ακολουθήσουμε τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Η πιο μικρή αλλά ταυτόχρονα ίσως και η πιο σημαντική διατροφική αλλαγή που πρέπει να κάνεις σήμερα κιόλας είναι το “healthy snacking”, η επιλογή δηλαδή υγιεινών ενδιάμεσων μικρογευμάτων. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να ρυθμίσεις καλύτερα το βάρος σου, αποκτώντας μια ισορροπημένη καθημερινότητα με ευεξία, μειώνοντας σημαντικά το αίσθημα της πείνας! Η απόλυτη πρόταση του “healthy snacking” είναι χωρίς αμφιβολία τα προϊόντα γιαουρτιού. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Β, ασβέστιο και φώσφορο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ασβέστιο που προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικό εναντίον της σύνθεσης λίπους σε σχέση με το ασβέστιο από άλλες πηγές.

Extra bonus, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών η δίαιτα με υψηλό περιεχόμενο ασβεστίου που προέρχεται από γιαούρτι, οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους παρά μυϊκού ιστού. Επομένως ένα ελαφρύ και απολαυστικό γιαούρτι ως ένα snack αποτελεί την ιδανική επιλογή για την επαναφορά του σώματός σου και την απώλεια βάρους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Tips για υγιεινά, γεμάτα ενέργεια σνακς

Μπορεί το “healthy snacking” να ακούγεται δύσκολο στην καθημερινότητα σου, αλλά θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολο μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμά σου.

Για τα μικρογεύματα σου επίλεξε το ACTIVIA: Περιέχει τον προβιοτικό παράγοντα Bifidus ActiRegularis και φροντίζει λίγο παραπάνω το σώμα σου!

Σειρά μελετών απέδειξαν ότι ο μικροοργανισμός αυτός:

• Βρίσκεται στο Activia «ζωντανός» και σε μεγάλες ποσότητες (100.000.000/γραμμάριο) καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

• Επιβιώνει κατά τη διαδικασία της πέψης και φτάνει στο έντερο

Γευστικοί συνδυασμοί με Activia

- Activia με βρώμη & φρούτο επιλογής
Είναι μία ιδανική και υγιεινή επιλογή που θα σου χαρίσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για μία απαιτητική ημέρα! Η βρώμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης, με αποτέλεσμα η αίσθηση κορεσμού να παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ ο συνδυασμός με φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα χορταστικό και υγιεινό snack

- Activia με 3-4 κριτσίνια
Για εκείνες τις μεσημεριανές ώρες που τρέχεις και δεν προλαβαίνεις ένα snack πλούσιο σε προβιοτικά σε συνδυασμό με 3-4 κριτσίνια αποτελεί την ιδανική υγιεινή επιλογή που θα σε χορτάσει και θα σε κρατήσει μακριά από παρασπονδίες

- Activia με κακάο χωρίς ζάχαρη & φρούτο της επιλογής σας
Εξαιρετική επιλογή για τις απογευματινές λιγούρες! Και το bonus? Λόγω της γλυκιάς γεύσης θα ικανοποιηθεί η επιθυμία σου για γλυκό

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, PhD
Διδάκτωρ Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου