ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γυναίκα με τη γιγάντια κύστη ωοθήκης

Μια γιγάντια κύστη 26 κιλών αφαίρεσαν οι γιατροί από την ωόθηκη μιας 28χρονης Ουαλής, που επί δύο σχεδόν χρόνια νόμιζε ότι απλά είχε παχύνει!

Η γυναίκα με τη γιγάντια κύστη ωοθήκης

Η 28χρονη Keely Favell από το Swansea της Ουαλίας, έβλεπε την κοιλία της να μεγαλώνει επί 2 περίπου χρόνια, χωρίς άλλα συμπτώματα. «Νόμιζα ότι απλώς είχα βάλει κιλά», δήλωσε στο BBC, λέγοντας πως κάποιες φορές της πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι έγκυος όμως όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Έτσι, έπρεπε να εξηγεί σε φίλους και γνωστούς ότι δεν περιμένει παιδί, αλλά έχει κάνει κοιλιά...

Σταδιακά όμως η κοιλία της έγινε τόσο μεγάλη σαν να περίμενε τουλάχιστον δίδυμα! Έφτασε στο σημείο να κινείται με δυσκολία, να υποφέρει από δύσπνοια, να μην μπορεί να οδηγήσει, να μην μπορεί να ανέβει τις σκάλες.

Τότε η Favell απευθύνθηκε επιτέλους σε γιατρό, ο οποίος με έναν απλό υπέρηχο διαπίστωσε πως στην κοιλιά της δεν υπήρχε μωρό, ούτε υπερβολικό λίπος, αλλά μια γιγάντια κύστη που ξεκινούσε από την ωοθήκη της και κάλυπτε όλη την κοιλιακή χώρα!

Η αξονική τομογραφία επιβέβαιωσε το πελώριο εύρημα. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πανικόβλητο βλέμμα του γιατρού που προσπαθούσε να βρεί λέξεις για να μου εξηγήσει τι ήταν αυτό που έβλεπε στην κοιλιά μου», είπε η νεαρή γυναίκα.

Μπήκε επειγόντως στο χειρουργείο, αφού η μάζα πίεζε τα αγγεία και όλα τα ζωτικά της όργανα. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν τη γιγάντια κύστη που ζύγιζε 26 κιλά, όσο θα ζύγιζαν 7 νεογέννητα μωρά μαζί!

Μετά την επέμβαση, η Keely έχασε το μισό σωματικό της βάρος... Οι γιατροί τη διαβεβαίωσαν οτι η κύστη δεν επηρέασε τη γονομότητά της.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Κύστεις στις ωοθήκες: Πόσο επικίνδυνες είναι;

Κύστεις ωοθηκών: 7 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε