ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο για την αξιολόγηση τεχνολογιών της υγείας (HTA) στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα

Στο επίκεντρο του διαλόγου το θέμα της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος HTA.

Συνέδριο για την αξιολόγηση τεχνολογιών της υγείας (HTA) στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, το Συνέδριο για την αξιολόγηση τεχνολογιών της υγείας (HTA) επιστρέφει στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου το θέμα της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος HTA καθώς και τα προσδοκόμενα οφέλη από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας με στόχο την προώθηση της συνεργασίας για ένα υγειονομικό σύστημα περίθαλψης υψηλής απόδοσης.

Το συνέδριο φιλοξενεί εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την EUnetHTA, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικούς φορείς καθώς και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα εστιάσει:
1. Κόστος vs Αξία: Που βρισκόμαστε και που οδεύει η Πολιτική Φαρμάκων στην Ευρώπη
2. Καλές πρακτικές από την εμπειρία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών
3. Συνεργασία HTA στην Ελλάδα: Πρόοδος και Επόμενα βήματα

Φέτος, για 1η φορά, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί, στις 21 Ιανουαρίου, μονοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την τιμολόγηση και την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ).

Εισηγητές / Εκπαιδευτές

Δρ. Πάνος Καναβός , PhD, Associate Professor, Deputy Director, LSE Health, Department of Social Policy, London School of Economics, επικεφαλής των δραστηριοτήτων του Medical Technology Research Group (MTRG) το οποίο συντονίζει τις δραστηριότητας του impact HTA consortium.

Δρ. Άρης Αγγελής, Ερευνητής στο Medical Technology Research Group του LSE Health, London School of Economics.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα απαντηθούν ερωτήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες του HTA στην Ελλάδα, το ρόλο της επιτροπής διαπραγμάτευσης, ενώ θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο βελτιστοποίησης των διαδικασιών στην προετοιμασία και διεξαγωγή της αξιολόγησης τεχνολογιών της υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του συνεδρίου:
http://www.htaconference.gr/#conference