ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικό κέντρο εγγραφής για εθελοντές δότες μυελού των οστών λειτουργεί στο Μαρούσι

Εγκαινιάστηκε με στόχο την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα.

Τοπικό κέντρο εγγραφής για εθελοντές δότες μυελού των οστών λειτουργεί στο Μαρούσι

Το Τοπικό Κέντρο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, και αποτελεί την αρχή της συνεργασίας ανάμεσα στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στην ομιλία της κατά την τελετή των εγκαινίων, η πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο αυτό αποτελεί ένα κρίκο της μεγάλης αλυσίδας συνεργαζόμενων κέντρων του Συλλόγου σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα οποία έρχονται κοντά μας νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών. Και μάλιστα ανήκει σε αυτά που υλοποιούνται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, έναν σύμμαχο που έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, και με όχημα το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας».

PAN 0272

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σημείωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην συμβάλουμε στην μεγάλη αλυσίδα που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» με σκοπό την ανεύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, δίνοντας έτσι ελπίδα ζωής στους συνανθρώπους μας και ειδικά στα παιδιά μας, ό, τι πολυτιμότερο έχουμε σε αυτή την χώρα». Ο κ.Πατούλης προσέφερε στην κ.Βαρδινογιάννη έναν πάπυρο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, τιμώντας την για την μεγάλη της προσφορά και το σπουδαίο κοινωνικό της έργο.

PAN 0102

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Συλλόγου, Στέλιος Γραφάκος παρουσίασε στο κοινό την σημασία της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων.