ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τις διατροφικές απειλές συζήτησαν ο Ευρωπαίκος Επιτρόπος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνεχίζει τις επαφές στην Αθήνα ο Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Για τις διατροφικές απειλές συζήτησαν ο Ευρωπαίκος Επιτρόπος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση διατροφικών απειλών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης με τον Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis.

Ο Επίτροπος δήλωσε οτι «συζητήθηκαν εκτενώς πολλά θέματα, ειδικά στον τομέα της πρόληψης της επέκτασης διαφόρων ασθενειών στην ελληνική επικράτεια, όπως της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, της xylella και της οζώδους δερματίτιδας και όλα όσα μπορούν να επηρεάσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στην Ελλάδα».

Από πλευράς του, ο υπουργός ανέφερε ότι «διαπιστώθηκε η πρόοδρος, εστιάσαμε στο ότι πλέον υπάρχουν περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι τους οποίους και αξιοποιούμε, και βέβαια στην πρόσληψη προσωπικού με διάφορους τρόπους έτσι ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που επιβάλλουν οι σύγχρονες ασθένειες».

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον Επίτροπο για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει σχετικά με την προστασία της ονομασίας του ελληνικού γιαουρτιού από την παράτυπη χρήση της στην Τσεχία.

«Η Επιτροπή κατάφερε να πείσει την Τσεχία ότι πρέπει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο και να αλλάξει τη νομοθεσία της»,είπε ο κ.Αραχωβίτης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, Δεύτερα, αφού ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.