ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλοπή στο νοσοκομείο Ελπίς

Άγνωστοι διέρρηξαν το μικρό εκκλησάκι του νοσοκομείου.

Κλοπή στο νοσοκομείο Ελπίς

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κλοπή έγινε στο διάστημα από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, οπότε και έγινε αντιληπτή.

Οι άγνωστοι διέρρηξαν το εκκλησάκι και άρπαξαν οκτώ επίχρυσα κηροπήγια και μία σκευοθήκη, άγνωστης αξίας, ενώ η αστυνομία τους αναζητά.

Με την αφορμή της κλοπής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) επαναφέρει το ζήτημα της ασφάλειας των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντάς τη ανεπαρκή. Για το «Ελπίς», οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν διαθέτει μόνο 8 υπαλλήλους ασφαλείας, εκ των οποίων τρεις με σύμβαση και πέντε από ιδιωτική εταιρεία.

Οι κλοπές στους χώρους των νοσοκομείων είναι γνωστό και παλιό φαινόμενο, με θύματα συχνά τους ασθενείς και το προσωπικό. Το περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης είχαν γίνει τέσσερις κλοπές μέσα σε τρεις μέρες.

Οι πολλές είσοδοι, η πολυκοσμία, τα δαιδαλώδη κτίρια, το γεγονός ότι τα τμήματα δεν κλειδώνουν είναι παράγοντες που ευνοούν τη δράση των κλεφτών στα νοσοκομεία.

Κατά κανόνα, το προσωπικό ασφαλείας στο ΕΣΥ αποτελείται από συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι συχνά μένουν και απλήρωτοι για μήνες...