ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Αιχμηρά σχόλια διατυπώνει η αντιπολίτευση.

Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο πρόεδρος του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, και νυν ΕΟΔΥ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Το ζήτημα έφερε στην δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, με τους υπεύθυνους του τομέα Υγείας Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα να δηλώνουν ότι «δικαιώνεται η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, είχε κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή, με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για παραδιοίκηση εντός του οργανισμού.

«Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφαση της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον κ.Ρόζενμπεργκ και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, ο οποίος δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά ασκούσε ουσιαστικά διοίκηση», αναφέρουν από τη Νέα Δημοκρατία και προσθέτουν πως με η εν λόγω δικαστική απόφαση «αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».

Αιχμηρά σχόλια διατυπώνονται και από το Κίνημα Αλλαγής, με τον ο υπεύθυνο του Τομέα Υγείας Κώστα Μπαργιώτα να δηλώνει: «φαίνεται πως όταν δήλωνε ο κ. Ρόζενμπεργκ πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι διεφθαρμένος οργανισμός αναφερόταν στην περίοδο της θητείας του».

Μέχρι στιγμής, από πλευράς ΕΟΔΥ και υπουργείου Υγείας δεν έχει υπάρξει απάντηση επί του θέματος.