ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγνωστικά: Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Β. Πλαγιανάκο είχε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έπειτα από την απόφαση που ελήφθη κατά τη συνάντηση του προέδρου του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλη και εκπροσώπων των Φορέων, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Διαγνωστικά: Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και πρότεινε, έναν διαφορετικό επιμερισμό του clawback, ο οποίος ωστόσο ήταν ασαφής χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση, σε ένα θολό τοπίο.

Το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι κόκκινη γραμμή για τον κλάδο, αποτελεί να μη χρεωθεί το clawback του δεύτερου εξαμήνου 2018 ,γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα εργαστήρια οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο να βάλουν «λουκέτο».

Μάλιστα πρότεινε να διατεθούν τα κονδύλια από τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τους Ευρωπαίους πολίτες που νοσηλεύονται στην Ελλάδα, τα οποία είναι γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία δεν έχουν διατεθεί πουθενά.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Η πολιτεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το υψηλό επιστημονικό προσωπικό της χώρας στην ανεργία και στη μετανάστευση. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ζήσουν με τα ψίχουλα . Θα δώσουμε μάχη για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική επιβίωση του ιατρικού κόσμου καθώς και ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , για όλους τους πολίτες».

Σημειώνεται ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο πλαίσιο της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α., προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των ιατρών.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., συμμετείχαν οι κάτωθι:

Ο κ. Πατσουράκος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων(Π.Ο.Σ.Κ.Ε.), ο κ. Καραμηνάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.), ο κ. Χατζηπαναγιώτου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδ. Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) και ο κ. Φασίτσας από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυιατρείων (ΠΑ.Ι.ΔΙ.)

Πανελλήνιες 2019: Δείτε πρώτοι τα θέματα, τις απαντήσεις τους και τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019

Διαβάστε επίσης:

Σύσταση ομάδας εργασίας από το υπουργείο Υγείας για το clawback των διαγνωστικών κέντρων

Σε νέες κινητοποιήσεις τα διαγνωστικά για clawback & rebate