Πώς να σβήσεις τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σου

Καθώς τα χρόνια περνούν, τόσο πιο έντονα γίνονται τα «σημάδια» από το πέρασμά του στο πρόσωπό μας, στερώντας μας τη «δροσερή» όψη που επιθυμούμε. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία και θεραπείες, τα οποία μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νεανικότητα του προσώπου μας και το πιο δημοφιλές από αυτά, είναι σίγουρα το υαλουρονικό.

Ωστόσο, όσο και αν ακούμε συχνότερα τα τελευταία χρόνια τη συγκεκριμένη λέξη, δεν είμαστε ειδικοί ώστε να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ή τα οφέλη που προσφέρει στην εικόνα μας. Ακριβώς για αυτό, η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου, η ειδική δερματολόγος με σπουδές στην Κοσμητική Αποκατάσταση στο Μιλάνο και το Λος Άντζελες, είναι εκείνη που θα μας λύσει κάθε απορία, στη συνέντευξη που ακολουθεί παρακάτω.

Πώς γερνάει το δέρμα και το πρόσωπο και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε;

Το δέρμα μας είναι όργανο και, όπως κάθε όργανο, έχει δομή και λειτουργία. Καθώς περνούν τα χρόνια, προκύπτουν βλάβες και στα δύο. Το Restylane Lyft, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ που προσομοιάζει στο φυσικό υαλουρονικό, βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της γήρανσης του προσώπου καθώς και στη βελτίωση των βλαβών της δομής του δέρματος που προκαλεί ο χρόνος. Με άλλα λόγια, αυξάνει εκ νέου τον όγκο του προσώπου που χάνεται με τα χρόνια, μειώνοντας τη χαλάρωση και δίνοντας το αποτέλεσμα ενός «υγρού lifting».

Γιατί να προτιμήσουμε το Restylane Lyft ανάμεσα από τόσες διαφορετικές εναλλακτικές υαλουρονικών που κυκλοφορούν στην αγορά;

Με πάνω από 24 χρόνια εμπειρίας και έχοντας εφαρμόσει πάνω από 30.000 σύριγγες υλικού τις τελευταίες δεκαετίες, επιλέγω το Restylane Lyft γιατί είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, και έχει φυσικό αποτέλεσμα και φυσική αίσθηση. Με το Restylane Lyft, μπορεί κάποιος να βελτιώνει την εμφάνισή του, χωρίς να καταλάβουν οι υπόλοιποι πως έχει κάνει κάτι.

Παραμένει ασφαλές ακόμη και τώρα, επί εποχής Covid-19, που το μεγαλύτερο θέμα είναι οι έντονες ανοσολογικές αντιδράσεις;

Το Restylane Lyft διαθέτει την πατενταρισμένη τεχνολογία NASHA, η μόνη τεχνολογία με υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) με τόσο μικρή τροποποίηση, χαμηλότερη του 1%. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα έχει ένα ένζυμο που λέγεται υαλουρονιδάση, το οποίο καταστρέφει το φυσικό μας υαλουρονικό. Αν ήταν 100% καθαρό HA, τότε σε 48 ώρες θα είχε καταστραφεί. Η μικρή τροποποίηση του ΗΑ, το βοηθά να μην το αναγνωρίζουν τα ένζυμα, συνεπώς να μην καταστρέφεται γρήγορα και να μην εγείρει ανοσολογικές αντιδράσεις.

Και πώς μπορούμε να πετύχουμε το «υγρό lifting» που αναφέρατε πριν;

Με την πάροδο του χρόνου, το πρόσωπο μας χάνει τον όγκο του και από τρεις διαστάσεις καταλήγει να έχει δύο, δείχνοντας πιο επίπεδο. Μειώνονται τα μαξιλαράκια λίπους σε διάφορα σημεία, χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και «αδυνατίζει». Καθώς μειώνεται η πλατφόρμα των οστών και αλλάζουν θέση τα δόντια, το πρόσωπό μας χάνει και την καμπυλότητά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εντείνονται οι γραμμές, οι αύλακες, να μειώνονται οι αποστάσεις (ειδικά στην κάτω γνάθο) και το νεανικό τρίγωνο του προσώπου, με βάση στα ψηλά μας ζυγωματικά και κορυφή στο οβάλ μας πιγούνι, να αναστρέφεται. Όλα τα παραπάνω συντελούν στο να αποκτούμε μία κουρασμένη όψη, ένα χαλαρό πρόσωπο χωρίς απαλές γραμμές, το οποίο φαίνεται όχι μόνο στο «enface», αλλά στο προφίλ και στη λοξή λήψη ¾. Με το Restylane Lyft καταφέρνουμε με φυσικότητα και ασφάλεια να αποκαταστήσουμε τον αρχικό όγκο του προσώπου, να δημιουργήσουμε εκ νέου ωραία και ψηλά ζυγωματικά, απαλές ρινοχειλικές, οβάλ πιγούνι, νεανικές οπίσθιες γωνίες κάτω γνάθου και γενικά, ένα καμπυλωτό περίγραμμα προσώπου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως το πρόσωπο το βλέπουμε πάντα ολιστικά.

Το συγκεκριμένο υλικό παρουσιάζει ανεπιθύμητες αντιδράσεις;

Το Restylane Lyft είναι ένα υαλουρονικό φυσικής προέλευσης και επομένως, βιοδιασπώμενο, χωρίς τοξικά παράγωγα. Είναι μη μόνιμο, ελαστικό, και κινείται ομοιόμορφα με το υπόλοιπο του προσώπου, προσφέροντας αρμονία. Οι αναμενόμενες -σχετιζόμενες με την ένεση- ανεπιθύμητες αντιδράσεις περιλαμβάνουν προσωρινό κοκκίνισμα, ελαφρύ οίδημα ή κάποια μελανιά που συνήθως υποχωρούν εντός λίγων ημερών. Όλα αυτά βέβαια, με τη βασική προϋπόθεση πως η εφαρμογή γίνεται από έναν έμπειρο γιατρό (δερματολόγο ή πλαστικό) με γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και ανοσολογίας.

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Lancy.

Instagram Restylane Greece @restylanegr