ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Novo Nordisk: Επένδυση 1,2 δισ. σε μονάδα στις ΗΠΑ

Η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk θα δαπανήσει περίπου 1,2 δισ.δολάρια για το πρώτο εργοστάσιο φαρμάκων της στις ΗΠΑ, ένα έργο που αναμένεται να προσφέρει 700 νέες θέσεις εργασίας.

Novo Nordisk: Επένδυση 1,2 δισ. σε μονάδα στις ΗΠΑ

Ως μέρος του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου της, η εταιρεία θα προσθέσει επίσης ένα εργοστάσιο στη Δανία, μια συνολική επένδυση ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων.

Το αμερικανικό εργοστάσιο θα ανεγερθεί στην περιοχή Clayton, της Nοrth Carolina, όπου ήδη διαθέτει εγκαταστάσεις για την πλήρωση και συσκευασία προϊόντων, και όπου συσκευάζει μερικές από τις προγεμισμένες συσκευές ινσουλίνης για την αγορά των ΗΠΑ.

Με το νέο εργοστάσιο, η Novo θα διπλασιάσει την απασχόληση στην περιοχή, όπου έχει ήδη δυναμικό 700 εργαζομένων.

«Είναι μια τεράστια επένδυση και παράλληλα είναι η πρώτη φορά που κάναμε ένα τέτοιο βήμα εκτός της Δανίας σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο Jesper Høiland, πρόεδρος της Novo Nordisc, προσθέτοντας: «Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεών μας και είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά για εμάς».

Η φαρμακοβιομηχανία τον περασμένο μήνα, ανέφερε πολύ θετικά στοιχεία από την πρώτη μελέτη Φάση ΙΙΙ για την νέα, καθημερινή στοματική έκδοση του πάλαι ποτέ ενέσιμου semagluide, της ινσουλίνης για τον διαβήτη τύπου 2.