ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Όμιλος Κορρέ: αποτελέσματα εξαμήνου

Aύξηση του μεριδίου αγοράς, αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, θετικές ταμειακές ροές και γενικότερη ενδυνάμωση της παρουσίας του στις διεθνείς αγορές προτεραιότητάς του, εμφανίζει ο όμιλος Κορρέ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Όμιλος Κορρέ: αποτελέσματα εξαμήνου

Aύξηση του μεριδίου αγοράς, αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων,θετικές ταμειακές ροές και γενικότερη ενδυνάμωση της παρουσίας του στιςδιεθνείς αγορές προτεραιότητάς του, εμφανίζει ο όμιλος Κορρέ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η διοίκηση του ομίλου, είναι καθαρά στοχευμένη τόσο στην ενδυνάμωση της μάρκας όσο στην ελληνική αγορά και στο φαρμακείο αλλά και στο εξωτερικό.

Στις χώρες της Ευρώπης όπου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο Όμιλος - Γερμανία,Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία και Σκανδιναβία - σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 11%.Στις συγκεκριμένες αγορές, ο όμιλος στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση τηςμάρκας στα σημεία ημιεπιλεκτικής διανομής και στα φαρμακεία, τόσο μέσωπροωθητικών ενεργειών όσο και με την τοποθέτηση νέων προϊόντων.

Στην Ελλάδα,ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση του μεριδίου αγοράς στο κανάλι του φαρμακείου, ωςαποτέλεσμα των στοχευμένων προωθητικών ενεργειών και της θετικής πορείας όλωντων κατηγοριών προϊόντων το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με «πρωταγωνιστές» τοπρόσωπο, τα αντηλιακά και το σώμα.

Οιενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2013, αυξήθηκαν 0,2%, στα21,8 εκατ. ευρώ από 21,7 εκατ.ευρώ.

Τααναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), εάν αφαιρεθείη επίπτωση εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και μηεπαναλαμβανόμενων ενεργειών αναδιάρθρωσης των απαιτήσεων στις οποίες προέβη οΌμιλος δεδομένου του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος που προβλέπεται,ανήλθαν στα 4,5 εκατ.ευρώ από 5,1 εκατ.ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, εξαιτίαςαυξημένων για το πρώτο εξάμηνο του έτους προωθητικών ενεργειών και τουδιαφορετικού μίγματος προϊόντων στα δυο εξάμηνα (διαφορετικός χρονισμός). ΤαEBITDA του Ομίλου μετά την αφαίρεση και του παραπάνω κόστους αναδιοργάνωσηςανήλθαν στα 3,0 εκατ.ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Τα καθαράαποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα-0,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 από 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστηματου 2012. Αν εξαιρεθεί η παραπάνω επιβάρυνση αναδιοργάνωσης, τα καθαρά αποτελέσματαμετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα αντιστοιχούσαν σε κέρδη0,7εκατ.ευρώ.

Αναλυτικά, οΌμιλος το τελευταίο διάστημα προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες:

- Στη φροντίδαπροσώπου λάνσαρε τον ορό ολικής αναδόμησης Μαύρη Πεύκη, μια φόρμουλα βασισμένησε ανακάλυψη που έχει βραβευτεί με NOBEL Χημείας, ενώσημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της κατηγορίας είχαν συνολικά η «οικογένεια»της Μαύρης Πεύκης και άλλες υποκατηγορίες του προσώπου, οι οποίεςυποστηρίχθηκαν με διαφήμιση και προωθητικές ενέργειες.

- Στην αντηλιακήφροντίδα, ανέπτυξε μία σειρά νέας γενιάς αντιηλιακών με τριπλή δράση -αντιηλιακή, αντιρυτιδική, κατά των πανάδων - βασισμένη σε καινοτόμο δραστικόαπό φυτικά βλαστοκύτταρα Κόκκινου Σταφυλιού.

- Στην περιποίηση σώματος ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ, υποστηρίζονταςτην κατηγορία με προωθητικές ενέργειες, πέτυχε σημαντική αύξηση του μεριδίουτης κατά 3,4 μονάδες.