ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ικανοποιητικό το τίμημα για την εξαγορά του Ιατρικού Αθηνών

Ικανοποιητικά κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Αθηνών το ύψος τηςτιμής που δίνουν οι επικεφαλής της εισηγμένης και αφορά στην δημόσια πρότασηεξαγοράς του ομίλου.

Ο  χρηματοοικονομικός σύμβουλος «Eurobank Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ.», προσδιόρισεένα εύρος αξιών μεταξύ 0,22 ευρώ έως 0,52 ευρώ ανά μετοχή .

Η πρόταση, αφορά στην απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχώντης εταιρείας «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.» έναντι 0,80 ευρώ ανά μετοχή τοιςμετρητοίς.
Ικανοποιητικό το τίμημα για την εξαγορά του Ιατρικού Αθηνών

Ικανοποιητικά κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Αθηνών το ύψος τηςτιμής που δίνουν οι επικεφαλής της εισηγμένης και αφορά στην δημόσια πρότασηεξαγοράς του ομίλου.

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος «Eurobank Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ.», προσδιόρισεένα εύρος αξιών μεταξύ 0,22 ευρώ έως 0,52 ευρώ ανά μετοχή .

Η πρόταση, αφορά στην απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχώντης εταιρείας «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.» έναντι 0,80 ευρώ ανά μετοχή τοιςμετρητοίς, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μέχρι καισήμερα, δεν υπέβαλαν προς το Διοικητικό Συμβούλιο χωριστή γνώμη σχετικά με τιςεπιπτώσεις της Δημόσιας Πρότασης στην απασχόληση.

Ο Προτείνων (δηλαδή η «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.) επιδιώκει να αποκτήσειτο 100% της εταιρείας διαφορετικά να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής τους σεεπίπεδα άνω του 50% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Εφόσον αποκτήσει τον έλεγχο της Εταιρείας και βάσει των σημερινών συνθηκών,ο Προτείνων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θασυνεχίσει τη λειτουργία του Ομίλου και δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στιςεπιχειρηματικές δραστηριότητές του, ενώ δεν σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα τουή την έδρα της Εταιρείας εκτός Ελλάδος ή τον τόπο διεξαγωγής των δραστηριοτήτωντων υπόλοιπων μελών του Ομίλου.

Επίσης, ο Προτείνων θα στηρίξει την Εταιρεία για την επίτευξη των στόχων της,δηλαδή την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας της Εταιρείας με ιδιωτικέςασφαλιστικές εταιρείες και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την ανάπτυξη νέωνιατρικών τμημάτων, την επιδίωξη νέων συνεργασιών με ιατρούς, την ανανέωση τωνυφιστάμενων συνεργασιών της για την εισροή αλλοδαπών ασθενών, καθώς και τηνανάπτυξη νέων στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Προτείνων θεωρεί ότι, ενόψει και της διαρκούς αρνητικήςοικονομικής συγκυρίας, η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίουπροκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες και το επιχειρηματικόσχέδιο της Εταιρείας είναι εξαιρετικά περιορισμένη, το κόστος τόσο τηςδιατήρησης της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χρηματιστήριο όσο και τηςδιαρκούς κανονιστικής συμμόρφωσης της Εταιρείας με το οικείο θεσμικό πλαίσιοείναι ιδιαίτερα υψηλό.

Φρονεί δε, ότι ούσα μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο η Εταιρεία θα είναι σεθέση να επιδιώξει ευχερέστερα τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της και εφόσονκαταστεί αναγκαίο, να προβεί με μεγαλύτερη ευελιξία σε κατάλληλες κινήσειςαναδιάρθρωσης.

Μετά την τυχόν διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο, ο Προτείνων δενπροτίθεται να αλλάξει τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας ούτε ναεπιδιώξει την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου ή/και της διοικητικήςομάδας της Εταιρείας και του Ομίλου.»

Ναυπενθυμίσουμε, ότι η δημόσια πρόταση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» για την απόκτηση του συνόλουτων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.» ετέθη στις8 Αυγούστου και εγκρίθηκε από το ΔΣ της Επιτροπής, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Αμεσα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κ. ΓεώργιοςΑποστολόπουλος κατέχει σήμερα 1.048.460 μετοχές, ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος κ. Βασίλης Αποστολόπουλος κατέχει 218.889 μετοχές και ο Αντιπρόεδροςκ. Χρήστος Αποστολόπουλος 76.533 μετοχές όπως προκύπτει από τη βεβαίωση τουμετοχολογίου της εταιρείας με ημερομηνία 2/10/2013.

Έμμεσα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος μέσωτου Προτείνοντος ελέγχει 31.665.727 μετοχές της εταιρείας πουαντιπροσωπεύουν ποσοστό 36,508% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικούκεφαλαίου, όπως προκύπτει από τη βεβαίωση του μετοχολογίου της εταιρείαςμε ημερομηνία 2/10/2013.