ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΙΑΣΩ: αντιστέκεται παρά την κρίση- θετικό 9μηνο

Αντιστέκεται παρά τηνπαρατεταμένη ύφεση και τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ο όμιλος Ιασώ, όπως μπορείνα παρατηρήσει κανείς από τα αποτελέσματά του για το 9μηνο του έτους.
ΙΑΣΩ: αντιστέκεται παρά την κρίση- θετικό 9μηνο

Αντιστέκεται παρά τηνπαρατεταμένη ύφεση και τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ο όμιλος Ιασώ, όπως μπορείνα παρατηρήσει κανείς από τα αποτελέσματά του για το 9μηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, παρέμεινεστα ίδια επίπεδα με τα περσινά και έφτασε τα 91,6 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη παρουσίασαν αύξησηκαι ανήλθαν στα 17,35 εκατ. ευρώ έναντι12,76 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το EBITDA (ενοποιημένα κέρδη προ φόρων,χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) παρουσίασε σημαντική αύξησηκαι έφτασε στα 25,34 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών 15,35 εκατ. ευρώ. Ταενοποιημένα κέρδη προ φόρων πολλαπλασιάστηκαν και έφτασαν στο Εννεάμηνοτου 2013 στα 12,03 εκατ. ευρώ, έναντι του 1,12 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικά είναι και τα αποτελέσματα μετά απόφόρους, αφού έφτασαν σε κέρδη 7,34 εκατ. ευρώ έναντι των περσινών ζημιών 0,50 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής, παρουσίασε μικρήμείωση και έφτασε το 9μηνο του 2013 στα 48,98 εκατ. ευρώ, έναντι τωνπερσινών 49,49 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαντο Εννεάμηνο του 2013 στα 8,99 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών 4,00 εκατ.ευρώ. Αντίστοιχη αύξηση παρουσίασαν και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρουςαφού έφτασαν τα 5,75 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,09 εκατ. ευρώ που ήτανπέρυσι.

Ο Πρόεδρος του ΟμίλουΙΑΣΩ κ. Γιώργος Σταματίουσχολιάζοντας τα εν λόγω αποτελέσματα, δήλωσε:

«Οι προσπάθειες όλων μας για υλοποίηση των κεντρικώνκαι των επιμέρους στόχων των εταιρειών του ομίλου ΙΑΣΩ δικαιώνονται από τουςαριθμούς και τα τελικά αποτελέσματα που είναι τα κέρδη πριν και μετά τους αναλογούντεςφόρους.Είναι πράγματι σημαντικά και δεν θα υπερέβαλα αν το χαρακτήριζα εξαιρετικά υπό τις πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες πουεπιτυγχάνονται. Όμως δεν σας κρύβω ότι για εμένα και όλους τους ανθρώπους τηςοικογένειας ΙΑΣΩ, όλα αυτά είναι αυτονόητα επακόλουθα του επίπονου έργου μας.Έργο που
κυριολεκτικά επικεντρώνεται στην ικανοποίηση των πελατών, στην βελτίωση τωνσχετικών δεικτών, μεταξύ των οποίων είναι και οι δείκτες ποιότητος, και βεβαίωςστην ισχυροποίηση των σχέσεών μας με τους Ιατρούς.

Τους στόχους που θέτει ο όμιλος, για το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Σταματίου, είναι:

- Η βελτίωση του κύρους και της αποτελεσματικότηταςλειτουργίας των εταιρειών,
- Η προσφορά στους ασφαλισμένους και ευρύτερα στην κοινωνία,
- Ο πρόσθετος εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας,
- Η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα ενσωματώνουν νέες τεχνικές της ιατρικήςεπιστήμης,
- Η αναζήτηση ευκαιριών για κάθε είδους νέες αγορές και η ενίσχυση της ταμειακήςρευστότητας και η μείωση του δανεισμού του Ομίλου και το κόστος από αυτόν.»